Forum

Asystent AI
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

tad

Wpisy: 19
Rozpoczynający temat
(@adam-66)
Połączone: 23 lata temu

Dlaczego właściwie wierzycie w to wszystko?

Odpowiedz
8 odpowiedzi
Wpisy: 456
(@aga-998)
Połączone: 25 lat temu

Witam serdecznie,

interesujemy się tym, bo to ciekawa dziedzina. Inni zbierają znaczki albo rozwiązują krzyżówki.

Pozdrawiam

Odpowiedz
7 Odpowiedzi
(@adam-66)

@aga.998 Niezupełnie o to mi chodzi.

Można na przykład interesować się religią starożytnego Egiptu, ale NIE wierzyć w Ozyrysa. Można też w ten sposób interesować się astrologią, nie wierząc, że to działa.

Pytanie brzmi: w jaki sposób Wy się tym interesujecie?

Odpowiedz
(@duch138)

Wpisy: 3

@adam.66 Zdecyduj się, albo pytasz o przyczynę (dlaczego?), albo o sposób (jak?). To dwie różne kwestie, obie dość ciekawe.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@adam-66)

@duch138 Skoro obydwie kwestie są ciekawe, to pytam i o przyczynę, i o sposób.

Odpowiedz
(@aga-998)

Witam ponownie,

wszystko to bardzo szeroka kategoria. Chętnie odpowiem na Pana pytania, ale w takim razie proszę o bardziej szczegółowe, bo ja wcale nie wierzę we "wszystko".

Nie muszę wierzyć w astrologię, żeby się nią interesować ani żeby niektóre przepowiednie się sprawdzały. To nie jest kwestia wiary w to, że coś istnieje albo jest w jakiś sposób określone.

Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
(@adam-66)

@aga.998 Więc zapytam w ten sposób: czy wierzy Pani w astrologię?

Odpowiedz
(@aga-998)

Witam serdecznie,

już Panu odpowiedziałam w poprzednim wpisie. A co Pan rozumie przez "wiarę w astrologię"?

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@adam-66)

@aga.998 Niezupełnie.

Z poprzedniego wpisu dowiedziałem się, że "nie musi się wierzyć" i że "to nie jest kwestia wiary". Ale to wszystko nie wyjaśnia, czy wierzysz, czy nie. Pozwalam sobie przejść na ty, taki tu zwyczaj. Jeśli to była odpowiedź, to nieco obok.

Pytasz, co rozumiem przez wiarę w astrologię. Można moje pytanie rozumieć najzupełniej potocznie: czy wierzysz, że gwiazdy mają na nas taki wpływ, jaki przypisują im astrologowie?

Odpowiedz
Udostępnij: