Forum

Asystent AI
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

co to jest??

Wpisy: 0
Rozpoczynający temat
(@kojacaenergia780)
Połączone: 16 lat temu

mam program astrologiczny. kiedy wejdzie sie w aspekty, w tabelce pojawiaja sie znaczki przypominajace lezaca litere K, ktorej grzbiet jest albo na gorze, albo na dole... co to znaczy?? bo nie wiem, jak to interpretowac:/ i jak ja sie mam tego nauczyc?:))

dzieki

Odpowiedz
6 odpowiedzi
(@zrodlo915)
Połączone: 17 lat temu

Witam,

bez podstawowej znajomości symboli planet, aspektów i układów nie odczyta Pani informacji podawanych w programach astrologicznych czy w efemerydach.

Ta literka K to prawdopodobnie dwa aspekty, półsekstyl i kwinkunks. Musi Pani skorzystać z podręcznika astrologicznego, von Pronaya albo Konaszewskiej-Rymarkiewicz, który wyjaśnia wszystkie symbole.

Pozdrawiam serdecznie
Marianna Zaleska

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
(@kojacaenergia780)

@zrodlo915 mam von Pronaya "Interpretację horoskopu" i nie jest to wyjasnione ani tu, ani w jego wczesniejszej ksiazce "Zarys astrologii urodzeniowej"... calej reszcie jakos dalam rade:)

Odpowiedz
(@aga-998)
Połączone: 24 lata temu

Witam serdecznie,

rzeczywiście, kwinkunks i półsekstyl pojawiają się dopiero w "Zarysie astrologii porównawczej", bardzo dziwna sprawa.

Półsekstyl, czyli to K z rączkami do góry, to odległość 30 stopni między planetami, osiami lub znakami. Kwinkunks, K z rączkami do dołu, to odległość 150 stopni.

Oba aspekty uznawane są za niezbyt sprzyjające. Proszę sobie wyobrazić, co łączy Barana z Panną albo Pannę z Wagą, a będzie miała Pani wyobrażenie o ich działaniu. Ucząc się interpretacji, lepiej traktować je jak "małą" kwadraturę i podobnie, choć nie tak ostro, odczytywać. Półsekstyl jest przy tym o wiele łagodniejszy niż kwinkunks.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@kojacaenergia780)

@aga.998 dziekuje serdecznie za podpowiedz w sprawie interpretacji:))

pozdrawiam

Odpowiedz
(@spokojna-umysl)
Połączone: 17 lat temu

@kojacaenergia780 witam! podpowiedz mi proszę, jak dotrzeć do tego programu.

Z góry dzięki i pozdrawiam Cię 🙂

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kojacaenergia780)

@spokojna.umysl jego darmowa wersja znajduje sie na www . astrologia . pl

Odpowiedz
Udostępnij: