Forum

Asystent AI
Dobry moment na lau...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dobry moment na launch projektu medialnego, październik 2014

Wpisy: 2
Rozpoczynający temat
(@swiatlo276)
Połączone: 16 lat temu

Chciałam zapytać o dwie daty, a mianowicie 10.10 i 17.10.2014, i czy któraś z nich nadaje się na start komercyjnego przedsięwzięcia medialnego. Nie jestem pewna jak to ocenić i bardzo proszę o podpowiedź.

Martwi mnie retrogradacja merkurego w tym okresie... czy to rzeczywiście może zaszkodzić? I jeszcze to, że obydwa te dni wypadają po pełni księżyca, czy powinno mnie to skłonić do przesunięcia terminu?

Pusty bieg księżyca na szczeście omija te daty, ale nie wiem czy to wystarczy żeby myśleć o dobrym rozgłosie i satysfakcjonujacych wynikach sprzedaży.

Chętnie dopiszę więcej szczegółów jeśli to pomoże w ocenie. Czy przyda się nazwa lub tytuł przedsięwzięcia? Albo dane urodzeniowe osoby, która jest za to odpowiedzialna? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Odpowiedz
2 odpowiedzi
Wpisy: 606
(@krysztal892)
Połączone: 17 lat temu

No to powiem szczerze co myślę o tych datach.

Najpierw jedno ważne pytanie, bo to ma znaczenie: czy chodzi o start zupełnie nowej firmy, czy może o nowy projekt w ramach czegoś co już istnieje? To jednak robi różnicę przy analizie.

10.10.2014 to według mnie zła data na taki ruch. Numerologicznie ta data daje wibrację 9, a dziewiątka to symbol końca, zamknięcia, nie początku. Do tego księżyc po pełni (pełnia wypadała 8-10) więc już ubywa. I wisienka na torcie: retrogracja Merkurego trwa od 4 do 25 października, więc obydwie te daty wpadają dokładnie w jej środek. Merkury w retro to klasyczny zabójca wszelkich nowych przedsięwzięć komunikacyjnych i medialnych.

17.10.2014 nie jest dużo lepsze. Wibracja 7 to data refleksji, wewnętrznej pracy, duchowości, ale nie jakości biznesowej. Księżyc dalej ubywa, Merkury dalej w retro. Tutaj też nie ma za bardzo czego szukać.

Co do tego czy pusty bieg księżyca ominie te daty i czy to wystarczy, żeby zapewnić sukces, powiedzialybm wprost: nie wystarczy. Korzystne ustawienie na niebie czy w numerologii nie jest żadną gwarancją. To tylko wsparcie albo jego brak. Bez zaangażowania i ciężkiej roboty nie pomoże nawet idealny horoskop, a z kolei zła data nie skazuje nikogo automatycznie na klęskę. Po prostu będzie trudniej, wysiłek będzie większy niż przy lepszym ustawieniu, tyle.

Obie daty bym odrzucił i poszukał czegoś poza październikiem, najlepiej po 25, kiedy Merkury wychodzi z retro.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@swiatlo276)
Połączone: 16 lat temu

Wpisy: 2

@krysztal892 dziękuję za odpowiedź... no cóż, czas pokaże jak bardzo te negatywne aspekty dadzą o sobie znać. Sama bardzo obawiam się tego retro Merkurego, bo już nieraz widziałam jak potrafi namieszać w sprawach biznesowych. Analizowałam kiedyś datę otwarcia firmy jednej znajomej, wypadła właśnie w retro i pustym biegu i niestety spółka nie przetrwała nawet roku :/ start jeszcze innego projektu tez wypadł w tym samym okresie i skończył się kompletną klapą... no i rejestracja działalności, która ostatecznie w ogóle nie doszła do skutku.

Mam nadzieje że tym razem będzie inaczej...

Serdecznie pozdrawiam,
Olga

Odpowiedz
Udostępnij: