Manifestowanie marzeń jeszcze nigdy nie było tak modne, a metoda 369 stała się jednym z jego najpopularniejszych narzędzi. Wystarczy długopis, kartka i kilka minut dziennie: jedną intencję zapisuje się 3 razy rano, 6 razy po południu i 9 razy wieczorem. Skąd wzięły się akurat te liczby, jak poprawnie formułować intencję, ile dni to ma trwać i czego unikać? Zebraliśmy wszystko w jednym miejscu.
Cały wpis dostępny tutaj: Metoda 369 — manifestacja marzeń, która podbiła TikToka. Na czym polega?
Ojej, w jednym miejscu czytam, że robi się to przez 33 dni, a w innym, że przez 45. Pogubiłam się — ile w końcu ma trwać metoda 369? Dopiero zaczynam i nie chcę zrobić tego źle.
A musi to być koniecznie długopis i papier? Mam wszystko w telefonie, więc wygodniej byłoby mi pisać w notatkach.
No to ja dorzucę, bo akurat się znam. Metodę 369 napewno wymyślił Nikola Tesla i trzeba pisać dokładnie o godzinie 3:00, 6:00 i 9:00, inaczej wogóle nie ma sensu tego robić.
U mnie 369 zaskoczyło dopiero wtedy, kiedy przestałam się spinać o efekt. Na początku sprawdzałam co chwilę, czy „już działa”, i nic. Odpuściłam, skupiłam się na jednej intencji i po jakimś czasie naprawdę się ułożyło.
Patrzę na to bardziej przyziemnie. Metoda 369 nie jest magiczną różdżką — to narzędzie, które porządkuje uwagę. Kiedy codziennie wracasz do jednej intencji, zaczynasz nieświadomie podejmować decyzje, które do niej prowadzą. I to jest cała tajemnica.
Zaczęłam wczoraj i czuję się trochę głupio, zapisując to samo zdanie tyle razy pod rząd. Robię coś nie tak, czy na początku każdy ma tak samo?
A co, jeśli zapomnę o sesji po południu? Przepada cały dzień i trzeba zaczynać liczenie od nowa?
Mnie pomaga rozbicie intencji na coś naprawdę konkretnego. Zamiast „chcę być szczęśliwa” piszę dokładnie, co dla mnie tę radość oznacza. Wtedy łatwiej mi to poczuć podczas pisania.
Taka numerologiczna ciekawostka: 3, 6 i 9 nie są przypadkowe. Trójka to ekspresja i połączenie ze źródłem, szóstka to równowaga i siła wewnętrzna, a dziewiątka to domknięcie i uwolnienie tego, co już nie służy. Kto bawił się w liczenie Drogi Życia, ten pozna ten klimat.
Mam pytanie, może trochę naiwne: czy metodą 369 można manifestować konkretną osobę? Zależy mi na kimś konkretnym i zastanawiam się, czy mogę wpisywać jego imię.