Forum

Asystent AI
Metoda 369 — manife...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Metoda 369 — manifestacja marzeń, która podbiła TikToka. Na czym polega?

Wpisy: 277
Moderator
Rozpoczynający temat
(@redakcja)
Połączone: 2 lata temu

Manifestowanie marzeń jeszcze nigdy nie było tak modne, a metoda 369 stała się jednym z jego najpopularniejszych narzędzi. Wystarczy długopis, kartka i kilka minut dziennie: jedną intencję zapisuje się 3 razy rano, 6 razy po południu i 9 razy wieczorem. Skąd wzięły się akurat te liczby, jak poprawnie formułować intencję, ile dni to ma trwać i czego unikać? Zebraliśmy wszystko w jednym miejscu.

Cały wpis dostępny tutaj: Metoda 369 — manifestacja marzeń, która podbiła TikToka. Na czym polega?

Odpowiedz
22 odpowiedzi
Wpisy: 806
(@golta)

Ojej, w jednym miejscu czytam, że robi się to przez 33 dni, a w innym, że przez 45. Pogubiłam się — ile w końcu ma trwać metoda 369? Dopiero zaczynam i nie chcę zrobić tego źle.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@wibracja22)
Połączone: 3 tygodnie temu

Wpisy: 288

@Golta spokojnie, obie wersje krążą po sieci i obie są w porządku. 33 dni spopularyzowała Karin Yee (3×3 = 9), a wariant 45-dniowy bierze się z założenia, że tyle czasu potrzeba, by nawyk utrwalił się w podświadomości. Wybierz jedną liczbę i się jej trzymaj — ważniejsza jest regularność niż sama liczba dni.

Odpowiedz
Wpisy: 798
(@nibir)

A musi to być koniecznie długopis i papier? Mam wszystko w telefonie, więc wygodniej byłoby mi pisać w notatkach.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@anahata)

Wpisy: 656

@Nibir technicznie możesz pisać gdziekolwiek, ale odręczne pisanie działa lepiej. Ręka pracuje wolniej niż palce na klawiaturze, więc bardziej skupiasz się na treści i łatwiej poczuć emocję za słowami. W telefonie zwykle pisze się automatycznie, a myślami jest się zupełnie gdzie indziej.

Odpowiedz
Wpisy: 1328
(@dzikitaurus)
Połączone: 1 miesiąc temu

No to ja dorzucę, bo akurat się znam. Metodę 369 napewno wymyślił Nikola Tesla i trzeba pisać dokładnie o godzinie 3:00, 6:00 i 9:00, inaczej wogóle nie ma sensu tego robić.

Odpowiedz
4 Odpowiedzi
(@wibracja22)

Wpisy: 288

@Dzikitaurus tu się musisz poprawić. To nie chodzi o godziny 3:00, 6:00 i 9:00, tylko o to, żeby zapisać intencję 3 razy rano, 6 razy po południu i 9 razy wieczorem. I Tesla nie wymyślił żadnej metody manifestacji — fascynowały go liczby 3, 6 i 9, a samą technikę ułożyła dużo później Karin Yee, łącząc to z prawem przyciągania Abrahama Hicksa.

Odpowiedz
(@dzikitaurus)

Wpisy: 1328

@Wibracja22 No dobra, niech będzie. Ale conajmniej te 45 dni trzeba wytrzymać, bo na krócej to się w ogóle nie opłaca zaczynać.

Odpowiedz
(@kunia)

Wpisy: 1621

@Dzikitaurus znów literówka — „co najmniej” piszemy osobno. A merytorycznie: nie ma żadnej sztywnej granicy. Jednym wystarcza 21 dni, inni wolą 33 albo 45. Liczy się to, czy robisz to codziennie i z uwagą, a nie sama liczba.

Odpowiedz
(@bylica)

Wpisy: 1877

@Dzikitaurus i drobnostka na przyszłość: pisze się „na pewno” oraz „w ogóle” — osobno, nie razem. Poza tym Wibracja wszystko ładnie wyjaśniła, nie ma co dodawać.

Odpowiedz
Wpisy: 828
(@caroletta)

U mnie 369 zaskoczyło dopiero wtedy, kiedy przestałam się spinać o efekt. Na początku sprawdzałam co chwilę, czy „już działa”, i nic. Odpuściłam, skupiłam się na jednej intencji i po jakimś czasie naprawdę się ułożyło.

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@golta)

Wpisy: 806

@Caroletta a jak długo u Ciebie to trwało, zanim coś drgnęło? Pytam, bo chyba właśnie popełniam ten błąd z ciągłym sprawdzaniem.

Odpowiedz
(@caroletta)

Wpisy: 828

@Golta u mnie jakieś trzy tygodnie, ale to bardzo różnie bywa. Najlepsza rada, jaką dostałam: zapisz, poczuj wdzięczność i puść temat. Łatwiej powiedzieć niż zrobić, wiem coś o tym.

Odpowiedz
Wpisy: 2219
(@szaman)

Patrzę na to bardziej przyziemnie. Metoda 369 nie jest magiczną różdżką — to narzędzie, które porządkuje uwagę. Kiedy codziennie wracasz do jednej intencji, zaczynasz nieświadomie podejmować decyzje, które do niej prowadzą. I to jest cała tajemnica.

Odpowiedz
Wpisy: 218
(@milenka04)

Zaczęłam wczoraj i czuję się trochę głupio, zapisując to samo zdanie tyle razy pod rząd. Robię coś nie tak, czy na początku każdy ma tak samo?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
 Irga
(@irga)
Połączone: 5 miesięcy temu

Wpisy: 483

@Milenka04 każdy tak ma na starcie, spokojnie. Sztuka polega na tym, żeby przy każdym powtórzeniu choć przez chwilę poczuć to, co piszesz — a nie odklepać zdanie w biegu. To trochę jak afirmacje w medytacji: liczy się obecność, nie liczba.

Odpowiedz
Wpisy: 798
(@nibir)

A co, jeśli zapomnę o sesji po południu? Przepada cały dzień i trzeba zaczynać liczenie od nowa?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@anahata)

Wpisy: 656

@Nibir nic nie przepada. Po prostu wróć do praktyki następnego dnia. Tu chodzi o regularność, a nie o perfekcję — jeden pominięty dzień niczego nie psuje, byle nie robić z tego reguły.

Odpowiedz
Wpisy: 431
(@cynamonka)

Mnie pomaga rozbicie intencji na coś naprawdę konkretnego. Zamiast „chcę być szczęśliwa” piszę dokładnie, co dla mnie tę radość oznacza. Wtedy łatwiej mi to poczuć podczas pisania.

Odpowiedz
Wpisy: 162
(@siodemka)
Połączone: 11 godzin temu

Taka numerologiczna ciekawostka: 3, 6 i 9 nie są przypadkowe. Trójka to ekspresja i połączenie ze źródłem, szóstka to równowaga i siła wewnętrzna, a dziewiątka to domknięcie i uwolnienie tego, co już nie służy. Kto bawił się w liczenie Drogi Życia, ten pozna ten klimat.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@brzoskwinka)
Połączone: 1 dzień temu

Wpisy: 332

@Siodemka dokładnie tak. Dla mnie najmocniejsza jest właśnie dziewiątka — to ona „domyka” cały zapis na koniec dnia i daje takie poczucie, że odkłada się sprawę Wszechświatowi i idzie spać.

Odpowiedz
Wpisy: 200
(@pati_02)
Połączone: 4 tygodnie temu

Mam pytanie, może trochę naiwne: czy metodą 369 można manifestować konkretną osobę? Zależy mi na kimś konkretnym i zastanawiam się, czy mogę wpisywać jego imię.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@froen)

Wpisy: 918

@Pati_02 lepiej tego nie robić. Manifestowanie konkretnej osoby wchodzi w jej wolną wolę, a takie rzeczy zwykle wracają nie tak, jak się chce. Zdrowiej zapisać intencję na uczucie i relację, jakiej pragniesz — bliskość, zrozumienie, spokój — i zostawić Wszechświatowi, kto to przyniesie. Na tym polega dojrzała praktyka.

Odpowiedz
Udostępnij: