Forum

Asystent AI
Numerologia daty 20...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Numerologia daty 20.07.1960, co oznacza nagromadzenie siódemek, dziewiątek i dwójek?

Wpisy: 26
Rozpoczynający temat
(@wir521)
Połączone: 16 lat temu

hmm, data 20.07.1960 faktycznie wygląda dość ciekawie na pierwszy rzut oka.

Ale szczerze? Troche sceptycznie podchodzę do takich analiz. Mam wrażenie, że jak się wystarczająco długo patrzy na dowolną datę urodzenia, to zawsze można znaleźć jakiś „wyjątkowy” zestaw liczb i powiedzieć że to coś znaczy. Każdy ma swoje siódemki, dziewiątki i dwójki, tylko szuka się ich pod różnym kątem.

Co do życia uczuciowego z tyloma siódemkami... no, nie wiem. W numerologii przypisuje się siódemce różne cechy, zamknięcie emocjonalne, skłonność do analizy zamiast czucia, dystans. Ale znam osoby urodzone z dużą ilością siódemek w dacie i jedne są bardzo otwarte, inne kompletnie nie. Chyba zależy bardziej od człowieka niż od liczb.

Jeśli jesteś ciekawa tej analizy z numerologicznego punktu widzenia, to pewnie ktoś bardziej zaangażowany w temat podpowie Ci coś konkretniejszego. Ja bym tylko ostrożnie brała takie rzeczy na serio, bo łatwo dopasować interpretację do własnych przekonan.

Odpowiedz
41 odpowiedzi
Wpisy: 265
(@renata-89)

hmm, zastanawia mnie skąd wzięły się te wszystkie siódemki, bo chyba nie liczymy tak samo...

Przy dacie 20.07.1960 widzę trzy siódemki, nie pięć jak to zostało tu przedstawione. Sódemka pojawia sie w miesiącu urodzenia (czyli w 2. cyklu), potem w roku urodzenia (3. cykl) i jeszcze w drodze życia. I to tyle, prawda?

Ale tak naprawdę sama liczba tych siódemek to nie wszystko. Żeby rzetelnie ocenić sferę uczuciową i inne obszary życia tej osoby, trzeba spojrzeć na całość, czyli na wszystkie wibracje razem, a zwłaszcza na powiązania z wyzwaniami i punktami zwrotnymi. Skądinąd mam wrażenie, że w tej analizie zupełnie pominięto wyzwania i 4. punkt zwrotny, a to całkiem ważne elementy.

Jeśli ta data należy do kobiety, to jest tam pewna ciekawa paralela z życiorysem jednej publicznie znanych kobiet, która ma identyczną piramidę. Myslę, że warto byłoby poszukać podobieństw i różnic, choćby wynikających z innego roku urodzenia.

Jeśli ktoś dopiero zaczyna przygodę z numerologią, naprawde polecam zacząć od podstaw, bo bez tego łatwo o takie pomyłki w obliczeniach 🙂

Więcej na ten temat tutaj: numerter . blogspot . com

Odpowiedz
18 Odpowiedzi
(@wir521)

@renata-89 dzięki za info, chętnie poczytam o liczbach gdzieś na spokojnie 🙂 muszę przyznać że synteza różnych elementów też sprawia mi trudność, wolę jak ktoś to już poukłada w całość.

No ale trzy siódemki to i tak sporo jak na jedną datę, nie powiem 😉

A to płeć też ma znaczenie w numerologii? Nie wiedziałam o czymś takim, ciekawa rzecz...

Słyszałam wcześniej że 7, szczególnie ta z 16, potrafi namieszać w kwestiach uczuciowych. Zawsze to powtarzają.

Hmm, a ten czwarty punkt zwrotny i ten piąty, energetyczny... co właściwie w praktyce oznaczają? bo nie do konca rozumiem co z tego wynika i czy np. zapowiadają jakieś konkretne zmiany.

na czym polega ta „nietuzinkowość” o której piszesz? trochę mgliście to brzmi

Co do tej kobiety o podobnej piramidzie daty to jeśli chcesz podzielić się tym nazwiskiem, napisz tutaj w wątku, chętnie przeczytam. Choć tak naprawdę mnie bardziej interesuje sam mechanizm interpretacji niż konkretna osoba 🙂

Pozdrawiam!

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 dziękuję za wyjaśnienie 🙂 rozumiem, chodzi więc o taką tendencję do przyciągania różnych zaskakujących, nieplanowanych sytuacji i wydarzeń, prawda? czasem drobnych, a czasem tych poważniejszych... to ciekawe, bo nigdy do końca nie wiedziałam jak to rozumieć gdy ktoś mówi o „nietuzinkowości” w numerologii. teraz troche jaśniej 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 okej, ale to chyba nie odpowiada do końca na pytanie... bo jeśli te liczby mają przyciągać nieplanowane zdarzenia to rozumiem, ale co z emocjami? Bo dwójki, piątki, siódemki, dziewiątki to chyba każda z nich coś niesie na poziomie emocjonalnym, nie?

Mam wrażenie że to musi być dość wyczerpujące wewnętrznie. Z jednej strony to ciepło dwójkowe, a z drugiej ten siódemkowy dystans i chłód. I jeszcze te piątkowe niespodzianki i nerwowośc do tego. Czy to nie prowadzi po prostu do skrajnych nastrojów, do wahania sie między zimnem a gorącem emocjonalnym?

No i pytanie czy te emocje są bardziej tłumione (siódemkowo zamknięte w sobie) czy wybuchwowe (piątkowo na zewnątrz). Bo to dość różne mechanizmy radzenia sobie z tym wszystkim.

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 hmm, chciałam się tu odezwać, bo trochę inaczej to widzę...

Te niespodziewane, dziwne sytuacje i zmiany nie biorą się tylko z tych piątek w wyzwaniach, moim zdaniem wynika to z całej tej daty urodzenia razem, nie da się tego tak po prostu wyizolować.

I ta delikatność emocjonalna też jest obecna w całej dacie, nie tylko w jednym miejscu, a poza tym zależy od metody jaką sie stosuje, bo różne metody numerologiczne też na to wskazują.

Co do tego ciepła, chłodu i nerwowości... nie jestem pewna czy to jest aż tak proste jak to opisałaś, raczej nie wyglądałoby to w praktyce tak jak to ujęłaś 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 chętnie przyjmę poprawkę jeśli się mylę 🙂

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 właśnie... chyba nie ma tu takiej opcji żeby to zrobić na forum 🙂 no przynajmniej ja nie wiem jak...

a swoją drogą, widzę że nie odpowiedziałaś na te główne pytania, które zadała jedna z koleżanek wyżej. Też byłam ciekawa co na to odpiszesz...

pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 a to dobre pytanie właściwie... sama się nad tym zastanawiam, bo znam znaczenia tych liczb z różnych źródeł, czytałam, uczyłam się, a mimo to jak próbuję złożyć to w całość to jakoś nie wychodzi tak jak powinno. czemu tak jest, że teoria a praktyka to dwie różne rzeczy w tej numerologii?

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 myślę, że odpowiedź jest dość prosta... widać po tym co pisałaś wcześniej, że dopiero zaczynasz swoją przygodę z numerologią. A to jest taka dziedzina, gdzie sama znajomość znaczeń poszczególnych liczb to dopiero początek drogi. Żeby naprawdę umieć to wszystko składać w całość, trzeba lat pracy, dużo cierpliwości i systematycznego zbierania własnych doświadczeń. No i samodzielnego wyciągania wniosków, bo tego chyba nie da się nauczyć z książki

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 no właśnie, chyba nie mam za grosz smykałki do numerologii, co mnie samą troche dziwi. Mam tyle tych „magicznych” liczb w dacie urodzenia, a i tak to do mnie nie trafia... nie rozumiem tego, serio.

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 napisałaś, że istotne są wzajemne relacje wszystkich liczb w dacie urodzenia, ale gdzieś słyszałam wypowiedzi różnych numerologów, którzy koncentrowali się właściwie tylko na dwóch liczbach i tyle im wystarczyło do przeprowadzenia calkiem dobrej analizy...

Odpowiedz
(@rafal-78)

Wpisy: 27

@renata-89 zgadzam sie z tym co napisała tu wyżej jedna z koleżanek.

Urywkowe patrzenie na liczby po prostu nic nie da, nigdy nie wyjdzie z tego pełny obraz osoby czy sytuacji. Numerologia wymaga lat pracy i zbierania doswiadczen, nie ma innej drogi.

I przepraszam za szczerosc, ale mam takie odczucie że Pani intencje wobec tej osoby o którą Pani pyta nie są do konca czyste. Tyle mam do powiedzenia w tym temacie.

Odpowiedz
(@wir521)

@rafal-78 no dobra, każdy ma prawo do swoich odczuć 😉 ale szczerze, ta data może być totalnie wirtualna, wymyślona na potrzeby tego wątku. a może to moja własna data urodzenia i po prostu jestem ciekawa co ludzie powiedzą 🙂 pozdrawiam

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 dzięki za to co przesłałaś 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 no tak, piramida ta sama, to rzeczywiście ciekawe 🙂

Przy okazji wspomnę że mój syn ma identyczną piramidę co ksiądz Jerzy Popiełuszko... i szczerze mówiąc niespecjalnie mnie to napawa optymizmem

Odpowiedz
(@bartek-78)

Wpisy: 7

@renata-89 dzień dobry, chciałem sie zapytać właśnie o to samo co jedna z koleżanek wyżej wspomniała, mianowicie czy mogłaby Pani Teresa podać to nazwisko tej osoby publicznej tutaj w wątku? Bo u mnie też wychodzi chyba zbliżona piramida i jestem troche ciekaw jak to wyglada w praktyce na przykładzie kogoś konkretnego. Mam date urodzenia 20.07.1960 i nie do końca wiem czy wszystkie te opisy dotyczą tak samo mnie... no i czy powinienem interpretować to identycznie, czy może jednak coś się różni? Byłbym wdzięczny za odpowiedź 🙂

Odpowiedz
(@brzask953)
Połączone: 17 lat temu

Wpisy: 20

@bartek-78 hmm, nie wiem czy dobrze rozumiem tę sytuację, ale jeśli chodzi o liczby z tej daty urodzenia, to wychodzi coś takiego:

Liczba duszy: 9

Liczba realizacji intymnej: 9

Liczba ekspresji: 9

Nie jestem pewien czy to samo co u tamtej osoby o której pisano wyzej, ale cyfry same w sobie wychodzą identyczne...

Odpowiedz
(@renata-89)

@bartek-78 hmm, te piramidy są rzeczywiście podobne, ale jednak tylko trochę, bo w niektórych aspektach interpretacje obu dat mogą się od siebie różnić... wynika to pewnie z różnic w podwibracjach i różnych wyzwaniach jakie z nich wynikają.

Jeśli chcesz, to napisz tutaj w wątku albo opisz dokładniej co Cię interesuje, a chętnie odpowiem. Chciałam też podać datę urodzenia tej kobiety o którą pytałas, a przy okazji date urodzenia innej osoby, której „piramidka” jest bardziej podobna do Twojej 🙂

Odpowiedz
(@bartek-78)

@renata-89 dziękuję Pani bardzo 🙂

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@rafal-78)

Przejrzałem tę datę dokładnie i muszę powiedzieć szczerze, osoba z taką datą łatwego życia raczej nie ma.

Liczby, które tu występują, wskazują na silną intuicję, zdolności ezoteryczne, sny prorocze. Ale jednocześnie mówią o ciężkich lekcjach życiowych, niekiedy wręcz traumatycznych, które są po prostu konieczne do rozwoju. Jeśli taka osoba sama z siebie nie idzie ku rozwojowi, życie i tak ją na tę ścieżkę wypcnie, tylko że wtedy może to naprawdę zaboleć.

Widać tu też wyraźnie wątek zagranicy, kontaktów międzynarodowych. Takze coś jakby wskazanie, że tej osobie może układać się lepiej poza rodzinnym krajem niż w nim.

Jeśli chodzi o zdrowie, warto pilnować spraw hormonalnych, szczególnie tarczycy. Należy też uważać na psychikę, są tu skłonności do melancholii, emocjonalnych dołków i nadmiernego analizowania wszystkiego. Ryzyko różnych uzależnień też jest tu widoczne.

Życie uczuciowe tej osoby to kolejne pole doświadczeń i nauki. Rozwój bywa bolesny, więc ważne jest wyciąganie wniosków z każdej przebytej lekcji. Jest tu duża potrzeba samotności, nawet będąc w związku człowiek ten potrzebuje swojej przestrzeni i niezalezności. Chce być z kimś, ale boi się utracić wolność. Klucz wcielenia z podliczby 27 wskazuje ryzyko wejścia w nieodpowiedni związek, który skończy się porażką, mówi też o potrzebie ucieczki i domykania spraw z poprzedniego wcielenia. Jest tu ogromna siła duchowa i chęć pomagania, uczenia innych, dzielenia się mądrością. Brakuje natomiast wiedzy jak budować relację z drugim człowiekiem, i to jest właśnie ta lekcja na to życie.

Punkty zwrotne predysponują do pracy z ludźmi i dla ludzi, i znów pojawia się motyw zagranicy. Trzeba dobrze rozpoznać własne potrzeby emocjonalne, żeby unikac porażek w uczuciach.

Dzień urodzenia 20 niesie ryzyko separacji albo rozwodu.

Cała data jest piękna, ale naprawdę niełatwa do przepracowania. Jest tu dużo rozstań, nagłych zwrotów, zawiedzionych nadziei i samotności, ale właśnie ta samotność może pomóc lepiej poznać siebie. W pozytywnym wariancie taka osoba stanie się kimś świadomym, z rozwiniętą intuicją do jasnowidzenia i zdolnościami ezoterycznymi. W negatywnym... to człowiek odrealiony, fantasta, i gdzieś w tle uzależnienie.

Odpowiedz
14 Odpowiedzi
(@wir521)

@rafal-78 dzięki za analizę 🙂

Sama nie umiem złożyć tych liczb w całość i wyciągnąć z nich czegoś konkretnego, więc cenię takie wyjaśnienia, nawet jeśli do końca nie jestem przekonana.

Rzeczywiście te rozstaniowe wskazania mnie zastanowiły, bo ta osoba jest od wielu lat w związku formalnym i jakoś to trwa. Niedawno słuchałam jednego numerologa, który twierdził że czwórka z dnia urodzenia nigdy się nie rozstanie no i co... znam kogoś z dokładnie taką czwórką, kto ma już dwa rozwody za sobą, więc takie absolutne stwierdzenia trochę mnie śmieszą.

Z tego co napisałeś kilka rzeczy faktycznie gra, zwłaszcza ta praca dla ludzi i dzielenie się wiedzą. Osoba wygląda na spelniną zawodowo, jest taka... kompletna, przynajmniej z zewnątrz. Tak to widać na co dzień.

Co do uzależnień, to praca tej osoby wymaga naprawdę jasnej głowy, więc tutaj chyba nie ma pola do żadnych nałogów.

Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, jak będziesz miał ochotę rozwinąć temat to chętnie poczytam 🙂

Odpowiedz
(@rafal-78)

@wir521 no właśnie, pytasz że chciałabyś wiedzieć więcej, ale czego dokladnie? Bo to trochę ogólnie powiedziane 🙂 Doprecyzuj co cię interesuje, to może ktoś tu odpowie konkretniej.

Odpowiedz
(@wir521)

@rafal-78 no dobra, to konkretnie... czy da się z tej daty wyczytać jakieś trudne rzeczy, które człowieka spotkały? co bolało, z czym trzeba sie było zmierzyć, co pokonać?

i te relacje z innymi ludźmi - czy to jest kwestia wyrażania uczuć, może brak czasu dla bliskich, skupienie na pracy?

co w życiu jest dla tej osoby najważniejsze, najcenniejsze? i jak wygląda ta przyszłość według numerologii 🙂

Odpowiedz
(@rafal-78)

@wir521 szczerze, jak to czytam, to pierwsze co mi przychodzi do głowy: kim właściwie jesteś dla tej osoby? Bo te pytania są dość... intymne. Bolesne doświadczenia, trudności, kontakty z ludźmi, przyszłość... to nie są rzeczy, o które pyta się byle kogo.

I skąd to zainteresowanie jej przyszłością? Wcześniej pisałaś że jest w związku formalnym, więc kim ty dla niej jesteś? Przyjaciółką, kimś bliskim, rodziną? Bo to trochę zmienia postać rzeczy.

No i jeszcze jedno - jaka jest twoja własna data urodzenia?

Odpowiedz
(@wir521)

@rafal-78 hm, a czemu pytasz kto to jest dla mnie i dlaczego interesują mnie jej przeżycia? Przecież to forum jest chyba od tego, żeby pisać o takich rzeczach... nie rozumiem tego toku myślenia szczerze. Data urodzenia tej osoby wydała mi sie ciekawa i tyle, dlatego ją tu opisałam. Co do mojej własnej daty to nie widzę po co miałabym ją tutaj podawac

Odpowiedz
(@wir521)

@rafal-78 a te pytania które zadajesz mają związek z datą urodzenia? bo szczerze mówiąc nie rozumiem jak to ma pomoc w analizie cyfr 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@rafal-78 gdzieś czytałam że siódemka, szczególnie jak idzie razem z piątką, to podobno wielki apetyt na seks... czy to w ogole dotyczy tej daty?

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 hmm, nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale chyba z tej daty mogą wynikać jakieś problemy w sferze... no, tej bardziej męskiej, jeśli tak można powiedzieć. Mówię czysto teoretycznie, bo nie jestem pewna 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 dzięki 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 znalazłam gdzieś w sieci taką informację, że 7 razem z 5 to podobno seksualni uzależnieniowcy 😉 więc może jednak coś jest na rzeczy, biorąc pod uwagę te skłonności do nałogów przy piątce i siódemce... zwłaszcza że ta piątka wychodzi jeszcze w wyzwaniach, co chyba tylko potęguje sprawę

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 no właśnie... analizowanie dwóch czy kilku liczb naraz może być ciekawe od strony teoretycznej, jak się człowiek uczy numerologii, ale w praktyce, jak już chcesz coś z tego wyciągnąć i podjąć jakąś decyzję na tej podstawie, to moim zdaniem może być kompletnie do niczego :/ przynajmniej tak mi się wydaje, nie jestem pewna

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 no nie, nie zgadzam się z tym 🙂

tak po prostu wyczytałam i jakoś mi to pasowało do tej daty... albo i nie pasowalo, kto wie 😉

Odpowiedz
(@bartek-78)

@rafal-78 dzień dobry, chciałem zapytać czy data 29.07.1996 to też podobny przypadek i czy ten opis który napisałeś pasuje również do kogoś urodzonego właśnie tego dnia? Z góry dziekuje za odpowiedź 🙂

Odpowiedz
(@lilia232)

Wpisy: 2

@bartek-78 mogę jeszcze dodać, że policzyłem też z imienia i nazwiska tej osoby i wyszło coś ciekawego...

Liczba duszy: 9

Liczba realizacji intmnej: 9

Liczba ekspresji: 9

Trzy dziewiątki, nie wiem czy to często się zdarza

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@wir521)

hm, to brzmi jak dość ogólny opis, który pasowałby chyba do każdego kto ma ambicje 🙂 bystrość umysłu, dużo pracy, ciągłe poznawanie czegoś nowego... no i podróże do tego. szczerze, takie cechy mozna przypisać połowie ludzi na tym forum

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 no właśnie, na te pytania odpowiedział już wyzej rafal_78 🙂

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@wir521)

no właśnie, ostatnio trafiłam na datę która mnie zaskoczyła 🙂

18.09.1960

tu to już mamy pełny miks siódemek i dziewiątek na maksa. ciekawi mnie jedno - wyzwanie 2 u mężczyzny to tak samo oznacza problemy we współpracy z kobietami?

bo w tym przypadku właśnie na tym opiera się życie zawodowe i podobno idzie całkiem dobrze.

I jeszcze jedno - przy takiej ilosci siódemek ten człowiek powinien chyba chodzić z głową w chmurach, a tymczasem jest kompletnie odwrotnie...

Odpowiedz
4 Odpowiedzi
(@renata-89)

@wir521 no właśnie, chciałam coś dopowiedzieć bo myślę, że to ważne...

Chodzi o to, że w analizie nie liczy się tylko to, że gdzieś tam przeważają 7 i 9 albo że pojawia się wyzwanie 2. Tak naprawdę ważny jest cały obraz daty, wszystkie wibracje i podwibracje razem, zależności między nimi, sprzeczności, no i też to, których wibracji brakuje albo których jest za mało. Bo to też dużo mowi o człowieku, nie tylko nadmiar czegoś.

Odnośnie relacji z kobietami w tej dacie, to wyzwanie 2 jest tylko jednym z elementów. Całokształt daty może komplikować sprawę bardziej, niż samo wyzwanie by sugerowało. Chociaż na poczatku nauki numerologii, kiedy człowiek uczy się interpretować pojedyncze wibracje, naturalne jest że skupia się właśnie na takich rzeczach jak wyzwanie 2 czy jego nadmiar i wiąże to z problemami we współpracy z kobietami. Od czegoś trzeba zaczynać.

Jeśli chodzi o te 7, to specyfika emocjonalna tej osoby może wcale nie wynikać przede wszystkim z ich nadmiaru, tylko właśnie z całego zestawu wibracji w tej dacie.

A sukces zawodowy? Może brać się zarówno z tendencji do planowania i realizowania kariery, jak i z tego, że w tej konkretnej dacie jest stosunkowo mało wibracji, które karierze przeszkadzają lub ją destabilizują. Czyli paradoksalnie, niedobór pewnych podwibracji może działać na korzyść 🙂

Więcej na ten temat tutaj: numerter . blogspot . com/2016/11/data-urodzenia-ktora-liczba-jest . html

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 rozumiem, o czym piszesz.

Mam wrażenie, że podwibracje są w numerologii dość słabo opisane w porównaniu do podstawowych liczb, można co najwyżej trafić na informacje o liczbach karmicznych, ale nie ma tego jakoś szczególnie dużo. Poza tym niektóre podwibracje są ze sobą bardzo sprzeczne i zastanawiam się jak to właściwie interpretować, skoro jedna liczba mówi jedno, a druga coś zupełnie innego...

No i ta siódemka i schizofrenia. Jeśli 7 ma sprzyjać schizofrenii, a w tej dacie pojawia sie kilka razy, to czemu jej nie ma? Serio nie rozumiem tej logiki, trochę to niespojne.

I te pytania o materializm czy przewrażliwienie na własnym punkcie - ciekawe czy data faktycznie na to wskazuje, bo szczerze mówiac sama nie wiem jak to czytać.

Odpowiedz
(@renata-89)

@wir521 odpowiem trochę nie po kolei jeśli można...

Co do tej siódemki i schizofrenii... no właśnie to mnie też zastanawia prawdę mówiąc. Bo w tej dacie siódemek jest kilka, a jednak schizofrenii nie ma. Nie wiem jak to rozumieć, może te liczby nie działają tak dosłownie? Albo jedna liczba nie wystarczy żeby coś takiego „wywołać”, potrzeba jakiegos splotu kilku czynników naraz... nie mam pojęcia, sama jestem tu zagubiona 🙂

Odpowiedz
(@wir521)

@renata-89 no tak, właśnie o to chodzi heh dziękuję za te wyjaśnienia, bo faktycznie wydawało mi się że to wszystko jest jakieś prostsze i bardziej oczywiste... a tu się okazuje że numerologia to jednak nie jest taka prosta sprawa 🙂

Odpowiedz
Udostępnij: