Brama Lwa 2026 to jeden z najbardziej wyczekiwanych momentów w całym duchowym kalendarzu roku — energetyczne okno, które co lato otwiera się nad nami i, zgodnie z tradycją ezoteryczną, wzmacnia siłę intencji, marzeń oraz świadomego tworzenia rzeczywistości. Kulminacja przypada w sobotę 8 sierpnia 2026 (8.08), choć z energią portalu można pracować już od końca lipca. Jeśli od dłuższego czasu nosisz w sobie pragnienie zmiany, to właśnie teraz warto nadać mu jasny kształt.
Cały wpis dostępny tutaj: Brama Lwa 2026 – portal 8.08, najsilniejsze okno manifestacji w roku. Jak pracować z energią Syriusza, by przyciągnąć obfitość, miłość i odwagę
Pierwszy raz słyszę o tej Bramie Lwa, chociaż znajome non stop o niej teraz piszą. Z tekstu wyłapałam, że chodzi o 8 sierpnia i jakąś manifestację, ale szczerze nie wiem, od czego zacząć. Trzeba coś robić dokładnie tego dnia, czy można wcześniej? I czy to ma sens, jak nie jestem spod znaku Lwa?
No co wy, przecież Brama Lwa to jest wtedy, kiedy Syriusz jest najbliżej Ziemi i dlatego ta energia jest taka mocna, conajmniej tak mi tłumaczyli. I trzeba manifestować dokładnie o 8:08 rano, napewno, inaczej cała robota na nic. Jak ktoś przegapi tą godzine, to se może odpuścić na cały rok.
A jak w praktyce wygląda taka manifestacja na Bramę Lwa? Bo rozumiem, że to nie jest tylko „pomyśl sobie życzenie". Robicie to na piśmie, z jakimś rytuałem, czy wystarczy medytacja? Pytam, bo wolę zrobić raz a porządnie, niż odbębnić.
Głupie pytanie może, ale czy do tego potrzeba jakichś kryształów i świec, czy da się bez? Nie mam w domu pół sklepu ezoterycznego, a nie chcę robić czegoś połowicznie. Wystarczy sama kartka i długopis?
Wracając do sedna — fajnie, że ktoś w końcu napisał, że to całe okno, a nie jeden dzień. Dorzucę numerologię: 8.08 to podwójna ósemka, kojarzona z obfitością i równowagą, stąd ta popularność daty. Tylko bym uczulała, żeby nie robić z manifestacji listy zakupów do Wszechświata. To bardziej praca nad tym, na co naprawdę się otwierasz, niż zamawianie rzeczy.
Próbowałam w zeszłym roku, bardziej z ciekawości niż z wiary. Nie spadł mi z nieba worek pieniędzy, ale faktycznie usiadłam wtedy i pierwszy raz od dawna nazwałam, czego chcę od życia. I to chyba było najcenniejsze. Czy to „energia Syriusza", czy zwykłe uporządkowanie głowy — nie wiem, ale samo zatrzymanie się miało sens.
Czytałam, że w tym roku Brama Lwa wpada tuż przed zaćmieniem Słońca 12 sierpnia, też w Lwie. Ktoś łączył jedno z drugim? Zastanawiam się, czy spinać intencję z Bramy z tym, co przynosi zaćmienie, czy lepiej traktować osobno, żeby się nie pogubić.
Jedna rzecz, o której mało kto wspomina: w okolicach Bramy Lwa sporo osób czuje się rozbitych albo przebodźcowanych. Jak tak macie, to nie znaczy, że „źle robicie" — po prostu zadbajcie o sen, wodę i mniej ekranu. Manifestacja na przemęczeniu i tak nie wyjdzie, bo nie ma za nią klarownej intencji, tylko zmęczenie.