hmm, zastanawiam sie czy ktoś wie kiedy dokładnie w 2013 robimy tę mapę skarbów? bylbym wdzięczny gdyby ktoś tu odpowiedział 🙂
no i w sumie to jest jakiś zaczep... od 11 albo 13 stycznia do gdzieś tak około 6 lutego chyba... sam nie jestem do końca pewny czy dobrze odczytuję te daty, ale takie coś mi wychodzi
mapkę można chyba robić właściwie kiedy się chce, ale podobno najlepiej zacząć ją tworzyć między nowiem a pełnią Księżyca... przynajmniej tak się mówi w wielu miejscach.
Spotkałam się też z taką opinią, że nie powinno się jej robić przez 52 dni przed własnymi urodzinami. Sama nie jestem do końca pewna czy to prawda, ale może warto brać to pod uwagę
Ups, pomyliłam się... nów w Baranie wypada dopiero 10 kwietnia.
No i tak szczerze, to to całe robienie mapy według kalendarza księżycowego wydaje mi się trochę naciągane 🙂
No właśnie, sprawa jest prosta jeśli sie wie kiedy co wypada. Pierwsze przesilenie wiosenne w 2013 roku przypada na 20 marca, bo 21 to już oficjalnie pierwszy dzień wiosny. A potem trzeba czekac na pierwszy nów, który w tym roku jest 10 kwietnia i dopiero wtedy można zabierać się do tworzenia mapy.
I naprawdę nie rozumiem skąd te skojarzenia z diabłem... jeśli już mowa o jakimś pakcie to raczej z aniołami 🙂
prawdę mówiąc to sam jestem ciekaw czy ktoś coś poczuł albo zauważył jakiś efekt... bo jakoś cisza w tym wątku i nie wiem czy to znaczy że nie działa, czy po prostu ludzie nie wracają żeby napisać
mapę robimy od 10 kwietnia, po godz. 11.30, w ciągu 48 godzin
Witam wszystkich 🙂 chciałam napisac, ze w tym roku mapa skarbów powinna być robiona 10 kwietnia 2013 roku, zaczynając od godziny 11:40... i trwa to chyba do 12 kwietnia do godziny 11:30. Przynajmniej tak to rozumiem, mam nadzieje że dobrze podaję te daty
jutro czyli 10 kwietnia to jest podobno dobry dzień na tworzenie mapy marzeń 🙂 gdzieś czytałam też niedawno artykuł który dokładnie wyjaśniał jak się do tego zabrać w tym 2013 roku, krok po kroku co i jak... bardzo przystępnie to opisali, jeśli dobrze pamiętam 😉 pozdrawiam
to chyba zalezy jak kto to nazywa, bo ja slyszalam ze mowi sie na to mapa marzen, ale gdzies tez spotkalam sie z inna nazwa
O Boże, no naprawdę... człowiek wchodzi do wątku i się zatrzymuje.