Forum

Asystent AI
Kiedy w 2013 roku t...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Kiedy w 2013 roku tworzymy mapę skarbów?

Wpisy: 21
Rozpoczynający temat
(@tomek-77)
Połączone: 16 lat temu

hmm, zastanawiam sie czy ktoś wie kiedy dokładnie w 2013 robimy tę mapę skarbów? bylbym wdzięczny gdyby ktoś tu odpowiedział 🙂

Odpowiedz
34 odpowiedzi
Wpisy: 0
(@energia204)

no i w sumie to jest jakiś zaczep... od 11 albo 13 stycznia do gdzieś tak około 6 lutego chyba... sam nie jestem do końca pewny czy dobrze odczytuję te daty, ale takie coś mi wychodzi

Odpowiedz
(@zrodlo11)

mapkę można chyba robić właściwie kiedy się chce, ale podobno najlepiej zacząć ją tworzyć między nowiem a pełnią Księżyca... przynajmniej tak się mówi w wielu miejscach.

Spotkałam się też z taką opinią, że nie powinno się jej robić przez 52 dni przed własnymi urodzinami. Sama nie jestem do końca pewna czy to prawda, ale może warto brać to pod uwagę

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
(@magda-2)

Wpisy: 24

@zrodlo11 oj słuchaj, ja też bym chciała wiedzieć więcej o co chodzi z tą całą mapą skarbów 😀 bo przeczytałam twój wpis i strasznie mnie to zaintrygowało, serio! nigdy wcześniej nie słyszałam o czymś takim i teraz siedzę i zastanawiam sie co to właściwie jest i jak to działa... możesz coś więcej napisać w wątku?

Odpowiedz
(@marta-66)

Wpisy: 1

@magda-2 chodzi o to, że mapę marzeń (inaczej mapa skarbów) najlepiej robić wiosną podczas nowiu księżyca w Baranie. W 2013 roku ten nów wypada 11 marca, więc to jest ten moment.

Ale wiesz, zanim zaczniesz pytać o szczegóły to najpierw przejrzyj stare wątki, bo było tego mnóstwo pisane wcześniej i tam znajdziesz wszystko dokładnie wyjaśnione. Naprawde warto poczytać zanim się zasiądzie do robienia, bo szczegóły mają znaczenie. Ja robię to od kilku lat i działa, więc wiem co mówię 🙂

Odpowiedz
(@przeplyw303)

@magda-2 szczerze mówiąc dla mnie to jest kompletna bzdura i nie jestem w stanie w coś takiego uwierzyć, ale cóż... każdy ma prawo wierzyć w co chce 🙂

Odpowiedz
(@marta-66)

Ups, pomyliłam się... nów w Baranie wypada dopiero 10 kwietnia.

No i tak szczerze, to to całe robienie mapy według kalendarza księżycowego wydaje mi się trochę naciągane 🙂

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
(@zrodlo349)

@marta-66 haha no tak, w baranie to dopiero od 10 kwietnia masz rację 🙂

ale wiesz, czytałem trochę o tej mapie skarbów i szczerze to jestem pod wrażeniem jak bardzo ludzie potrafią kombinować żeby osiągnąć sukces bez wysiłku 😀 no i powiem wam coś co może zaszokować niektórych ale to po prostu jest moim zdaniem taki skrót do... no właściwie coś w stylu paktu z diabłem. Może to mocno powiedziane, ale przemyślcie to. Możemy dostać to czego pragniemy, tylko że w pewnym momencie zły upomni się o swoją część umowy czyli naszą duszę. I wtedy sie zaczyna prawdziwy dramat - przede wszystkim tracisz relację z Bogiem, potem następuje taki upadek na wszystkich mozliwych poziomach. nie ma zmiłuj.

Naprawdę wierzę w to że żeby coś osiągnąć w życiu trzeba po prostu mieć wiarę i pracowac z pasją i miloscia. Dążyć do celu po swojemu, uczciwie. Innej drogi nie widzę i żadne magiczne tablice mi tego nie zmienią 🙂

Odpowiedz
(@gosia-93)

Wpisy: 611

@zrodlo349 no nie wiem, ale ostatnio to jakby wysyp takich głosów tutaj 😉 chyba każdy wątek o pozytywnym myśleniu czy wizualizacji musi przyciągnąć kogoś kto zaraz straszy paktem z diabłem i potępieniem... egzorcysta na forum to już prawie tradycja 😀

Odpowiedz
(@zrodlo349)

@gosia-93 hej, no egzorcysta to nie 😀 ale za to prawdziwy kumpel jestem! plaga owszem jest, ale zupełnie czegos innego niż myślisz 😉 najoglniej powiem tak - w zyciu wszystko mozna, tylko że nie wszystko nam służy. pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
Wpisy: 2
(@boskaruna)

No właśnie, sprawa jest prosta jeśli sie wie kiedy co wypada. Pierwsze przesilenie wiosenne w 2013 roku przypada na 20 marca, bo 21 to już oficjalnie pierwszy dzień wiosny. A potem trzeba czekac na pierwszy nów, który w tym roku jest 10 kwietnia i dopiero wtedy można zabierać się do tworzenia mapy.

I naprawdę nie rozumiem skąd te skojarzenia z diabłem... jeśli już mowa o jakimś pakcie to raczej z aniołami 🙂

Odpowiedz
7 Odpowiedzi
(@aura369)

@boskaruna właśnie tak, zgadzam się w zupełności... najlepszy czas na tworzenie takiej mapki to okres kiedy Księżyc przybywa, bo energia jest wtedy rosnąca i sprzyja manifestowaniu.

Czyli w tym roku zabieramy się do pracy od pierwszego nowiu po przesileniu wiosennym, a więc od 10 kwietnia (godzina 11:36) i możemy tworzyć aż do pełni, która wypada 25 kwietnia o 21:58. To piękne okno czasowe, warto je dobrze wykorzystać 🙂

Odpowiedz
(@ewa-72)

Wpisy: 3

@aura369 dzięki za te daty, dobrze wiedzieć kiedy zabrać się do roboty 🙂

Chciałam przy okazji napisać, że czytałam posty jednej z uczestniczek tego forum na temat diabła i okultyzmu. Mam podobny problem bo mój bliski znajomy zaczął interesować sie satanizmem i szczerze mówiąc trochę się o niego boję. Trochę poczytałam na własną rękę ale czuję się w tym temacie zupełnie zagubiona. Czy ktoś kto ma wiedzę w tej sprawie mógłby napisać tu w wątku coś więcej o tych „drogach na skróty„ o których była mowa, albo polecić jakiś dobry artykuł? Będę wdzięczna za każdą pomoc.

Odpowiedz
(@zrodlo349)

@ewa-72 cześć, rozumiem twoje obawy co do kolegi, to naprawdę poważna sprawa 🙂

Spróbuję napisać kilka słów własnymi słowami bo myślę że warto to wiedzieć. Satanizm i okultyzm to według mnie ewidentne działanie wbrew temu co dobre i co pochodzi od Boga, bo cały ten system opiera się na przekonaniu że człowiek nie potrzebuje żadnej wyższej siły i może wszystko osiągnąć sam. I tu właśnie zaczyna się problem.

Szatan działa subtelnie, nie wali z grubej rury, tylko najpierw kusi przez wyobraźnię, przez emocje, przez marzenia o tym żeby coś osiągnąć szybko i bez wysiłku. Potem powoli, niepostrzeżenie wyłącza człowiekowi rozsądek i ten zaczyna wierzyć w „drogi na skróty”. No i to jest pułapka bo tak naprawdę żadna prawdziwa wartość nie przychodzi łatwo i w mgnieniu oka, każdy kto trochę pożył to wie...

Konsekwencje takich praktyk mogą być naprawde poważne, od różnych form zniewolenia aż po stany które duchowncy nazywają opętaniem. Pierwsze działanie złego to namówić do grzechu, a grzechy nieodpuszczone potrafią otwierać kolejne przestrzenie dla złych duchów.

Polecam poszukać świadectw ludzi którzy przez to przeszli, jest ich sporo na youtube, warto posłuchać. Literatury na ten temat też nie brakuje w polskich księgarniach. Jeśli chcesz możemy pogadać o tym dalej tutaj w wątku, chętnie odpowiem na pytania 🙂

www . egzorcysta . org/Przyczyny%20i%20objawy . html

Odpowiedz
(@aura394)

@zrodlo349 przeczytałem uważnie i muszę powiedzieć, że poruszasz tu kilka naprawdę poważnych kwestii, które wymagają spokojnego odniesienia się do nich.

Zacznę od tego wątku z wszechobecnością Boga i z tego, że skoro jest stwórcą wszystkiego, to wszystko jest Bogiem, łącznie ze złem. To stary filozoficzny problem, znany choćby z rozważań gnostyckich czy panteistycznych. Tylko że z perspektywy chrześcijańskiej zło nie jest „bytem„ w tym samym sensie co dobro, zło jest raczej brakiem dobra, nieobecnością, wynaturzeniem. Szatan nie jest Bogiem ani częścią Boga, jest stworzeniem, które odwróciło się od swojego źródła.

Co do demoniczności i tego, że wiara daje im moc... jest w tym ziarnko prawdy jeśli chodzi o mechanizmy psychologiczne, ale jako ktoś kto jak mówisz praktycznie zajmuje się egzorcyzmami od lat, chyba wiesz że pewne rzeczy dzieją sie niezaleznie od tego czy człowiek w nie wierzy czy nie. Wiele osób trafia do egzorcystów zaskoczonych, bez żadnych wcześniejszych przekonań na ten temat.

Kwestia Kościoła i „zagrody” jest złożona. Zgodzę się, że instytucja może ograniczać, ale myli się ktoś kto myśli że Kościół to wyłącznie instytucja. No i te książki które polecasz, Greg Braden, Michael Newton, to ciekawa literatura, ale traktowałbym ją jako punkt wyjścia do przemyśleń, nie jako dowody w naukowym sensie tego słowa...

Odpowiedz
(@zrodlo349)

@aura394 sama nie wiem zgodzę się z tym co napisałeś o demonach i wierze, bo to moim zdaniem nie jest takie proste 🙂 twierdzenie że „doświadczamy złego bo w niego wierzymy” to trochę za duże uproszczenie. Z własnych obserwacji mogę powiedzieć że właśnie najczęściej problemy duchowe mają te osoby, ktore odwróciły sie od Boga i kpią sobie ze wszystkiego co duchowe, żeby jakoś usprawiedliwić własne życie. Albo takie co w imię modnej teraz „wolności” zaczęły smakować różnych rzeczy bez żadnych hamulców. Taki człowiek to idealna pożywka dla złego, który chętnie podsuwa mu swoje „mądrości”. Jesli chcesz wiedzieć kto najczesciej trafia do egzorcystów to... właśnie ci, którzy nie chcą być tą owieczką z zagrody 😀 i w konsekwencji stają się mocno doświadczonymi osłami, bez żartów.

Co do tego ze wszystko pochodzi od stwórcy więc i dobro i zło też, hm no to nie jest poparte pełną wiedzą w tym temacie. Warto poczytac co naprawde mówi sie o tym skąd wzięło sie zło, bo to zupełnie inna historia.

A co do Kościoła, no właśnie Kościół powołał sam Chrystus, więc ten argument o oddalaniu od Boga jest dość ryzykowny. I ciekawe co rozumiesz przez „brak rozwoju” - że nie czytamy teorii wymyślonych przez setki różnych autorów różnych podejrzanych „filozofii”, które może i są podszepnięte przez kogoś kto chce odwieść nas od prawdy? Bo sam fakt ze ktoś napisał ksiażkę i dużo zbadał nie znaczy jeszcze że ma rację 😉

Odpowiedz
(@iskra236)

@boskaruna tak, 10 kwietnia brzmi przekonująco jako ten pierwszy nów po przesileniu wiosennym... ale muszę tu doprecyzować jedną rzecz, bo trochę miesza się pojęcia. Nów i pełnia to jednak dwie zupełnie różne fazy księżyca. Pelnia w kwietniu 2013 wypada 25-go, nie 10-go. Pozdrawiam

Odpowiedz
(@swiatlo360)

@iskra236 no dobra, ale chyba trochę się pogubiles w tym co piszesz... now i pełnia to faktycznie dwie różne fazy, masz rację, ale jakoś ta cała dyskusja o mapach skarbów i kosmicznych ustawieniach planet to dla mnie jeden wielki ezoteryczny bzdet. serio, to jest poziom piaskownicy, tyle tylko że dorośli ludzie biorą w tym udział zamiast dzieci. każdy może wierzyć w co chce, ale trudno mi się powstrzymać od komentarza gdy ktoś miesza fazy ksiezyca z magicznymi rytuałami jakby to miało jakiś realny sens

Odpowiedz
(@cichy-energia)

prawdę mówiąc to sam jestem ciekaw czy ktoś coś poczuł albo zauważył jakiś efekt... bo jakoś cisza w tym wątku i nie wiem czy to znaczy że nie działa, czy po prostu ludzie nie wracają żeby napisać

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@aura192)

@cichy-energia u mnie działa, robiłam to po raz pierwszy chyba rok temu i wszystko wyszło tak jak miało 😉 pozdrawiam

Odpowiedz
(@kasia-83)

Wpisy: 10

@aura192 wierzcie lub nie, ale to serio działa 🙂 sama robię takie mapy od kilku lat i niedawno trafiłam na te starsze... i co? otworzyłam oczy ze zdumienia, bo spełniło się niemal wszystko co sobie naklejałam jako takie zobrazowanie marzen. czasem naprawde warto przelać swoje marzenia na papier i po prostu wierzyć że to się ziści 🙂

Odpowiedz
(@energia111)

mapę robimy od 10 kwietnia, po godz. 11.30, w ciągu 48 godzin

Odpowiedz
Wpisy: 55
(@lesna-sciezka)

Witam wszystkich 🙂 chciałam napisac, ze w tym roku mapa skarbów powinna być robiona 10 kwietnia 2013 roku, zaczynając od godziny 11:40... i trwa to chyba do 12 kwietnia do godziny 11:30. Przynajmniej tak to rozumiem, mam nadzieje że dobrze podaję te daty

Odpowiedz
7 Odpowiedzi
(@iskra740)

@lesna-sciezka ooo super, dzieki za te daty! 🙂

Mam do was pytanie bo mam jedno wielkie marzenie od lat i jest nim przeprowadzka do pewnego konkretnego miasta. I teraz zastanawiam sie co dokladnie umiescic na mapie w tym miejscu? Nakleic zdjecie czy obrazek tego miasta, napisac jego nazwe... a moze jedno i drugie? Nie wiem jak to najlepiej zrobic, podpowiedzcie mi ktos 🙂

Odpowiedz
(@aura369)

@iskra740 co do twojego pytania, najważniejsze żebyś posłuchała własnej intuicji, ale podpowiem ci jak to zwykle się robi... naklejasz fotografię tego miasta, może być wycięta z gazety albo wydrukowana, ozdabiasz flamastrami, symbolami, czymś co czujesz że pasuje. I teraz bardzo ważna rzecz, może najważniejsza: marzenie zapisujesz w formie dokonanej. Tzn nie „chcę mieszkać w...„ tylko „mieszkam w...”, „wyprowadziłam się”, „jestem tam gdzie chciałam być”. Jeśli napiszesz „chcę„ to ta energia pragnienia zostaje z tobą, a nie przyciąga spełnienia. Brzmi może dziwnie, ale tak to działa.

Nawiasem mówiac, pani Elwira D’Antes, która zajmuje się tą tematyką od dawna i ciekawie o tym pisze w swoich artykułach, zwraca uwagę że sama intencja podczas tworzenia mapki ma ogromne znaczenie, więc rób to z sercem i spokojem w środku 🙂

Życzę ci powodzenia, naprawdę mam nadzieję że to marzenie się spełni

Odpowiedz
(@zrodlo349)

@aura369 witaj, no dobra nie chcę być złośliwa ale może naklejcie sobie na czolo trochę rozumu i też pragnijcie tego w formie dokonanej, bo inaczej ta głupota zostanie na zawsze 😀 wszystkiego dobrego i miłego wieczoru!

Odpowiedz
(@magda-27)

@zrodlo349 no wiadomo, że tobie rozumku nie brakuje 🙂 ale może warto by jednak trochę postarać się, żeby ten rozumek powędrował na swoje właściwe miejsce, bo chyba teraz jest gdzies indziej... pa, miłego wieczoru

Odpowiedz
(@zrodlo349)

@magda-27 dzień dobry, dzięki ale nie skorzystam 😉 u mnie z głową wszystko w porządku, wbrew temu co sugerujesz. I nie tobie mnie oceniać, na szczeście 🙂

A do reszty czytających, serio, nie wierzcie w te „mapy skarbów”, to są głupkowate pomysły i naprawde nic dobrego z tego nie wynika. mozecie mieć przez to poważne problemy duchowe, łącznie z depresją. Już kiedyś tu o tym pisałem i powtórzę jeszcze raz: możemy robić wiele rzeczy, ale nie wszystko co możemy jest dla nas dobre. Poza tym zło bardzo często ukrywa się pod pozorem czegoś dobrego i pięknego... dlatego trzeba uważać na każdym kroku, bo można się naprawdę nieźle sparzyć. Dobrego dnia wszystkim 🙂

Odpowiedz
(@magda-27)

@zrodlo349 dzięki za przestrogę, ale nie Tobie oceniać innych na szczęście 🙂 miłego dnia!

Odpowiedz
(@cisza347)

@zrodlo349 dokładnie tak, i tu jest chyba sedno sprawy. jeśli coś naprawdę nie jest dla nas dobre, to po prostu tego nie dostaniemy 🙂 tak to działa.

Podobno też nie trafiają do nas doświadczenia, na które nie jesteśmy gotowi... więc może nie ma się czego tak bardzo bać.

Odpowiedz
(@cisza234)

jutro czyli 10 kwietnia to jest podobno dobry dzień na tworzenie mapy marzeń 🙂 gdzieś czytałam też niedawno artykuł który dokładnie wyjaśniał jak się do tego zabrać w tym 2013 roku, krok po kroku co i jak... bardzo przystępnie to opisali, jeśli dobrze pamiętam 😉 pozdrawiam

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@krysztal579)

Wpisy: 2

@cisza234 dzięki za info, nie wiedziałem że jutro ten dzień 🙂 mam takie pytanko, bo trochę niepewny jestem w tym temacie... czy ktoś z Was już robił taką mapkę skarbów? zastanawiam sie mianowice jak często na nią zaglądać, żeby to co na niej zapisane miało szansę się zrealizowac. Trochę zgubiony tutaj jestem, więc będę wdzięczny za jakąś podpowiedź

Odpowiedz
(@aura369)

@krysztal579 och, ktoś tu wyżej właśnie wrzuciła ciekawy artykuł od pewnej pani zajmującej się manifestacją, która poleca wyciągać mapę co jakiś czas i ładować ją własną energią... najlepiej robić to podczas nowiu Księżyca 🙂 pozdrawiam!

Odpowiedz
(@swiatlo483)

to chyba zalezy jak kto to nazywa, bo ja slyszalam ze mowi sie na to mapa marzen, ale gdzies tez spotkalam sie z inna nazwa

Odpowiedz
Wpisy: 100
(@dorota-76)

O Boże, no naprawdę... człowiek wchodzi do wątku i się zatrzymuje.

Odpowiedz
Udostępnij: