Prośba o pomoc, rok 9 a praca i związek (ur. 28.09.1993)
Witam serdecznie! 🙂
Mam taką prośbę o poradę, bo trochę mnie to niepokoi. Urodziłam się 28.09.1993 i w 2015 roku byłam w roku 9, właśnie wtedy we wrześniu zaczęłam pracę. Czytałam gdzieś że praca zaczęta w roku 9 nie jest tą na długo, że jakoś z tego roku nie należy zaczynać nowych rzeczy... czy to naprawdę tak działa? Bo strasznie się tym denerwuję, a pracuje mi się naprawde dobrze i boję się, że przez ten rok 9 może się to nagle posypać. Czy rzeczywiście jest się czego bać?
I mam jeszcze jedno pytanie, bo bardzo mnie to interesuje - czy mam w ogole szanse na związek i jeśli tak, to mniej więcej kiedy mogłabym się tego spodziewać?
Proszę o pomoc i z góry dziękuję 🙂
chciałam zapytać... pamiętasz dokładnie który to był dzień we wrześniu 2015 kiedy zaczęłaś tę pracę? Chodzi mi o to, kiedy podpisałaś umowę, albo kiedy pierwszy raz faktycznie przyszłaś do pracy, a może kiedy rozmawiałaś z pracodawcą i ustaliłaś warunki, cokolwiek z tych rzeczy 🙂
I jeszcze jedno, czy znasz datę urodzenia swojego szefa albo pracodawcy? Czy masz może dostęp do takiej informacji?
No i ostatnie pytanie, czy mogłabyś napisać chociaż w ogólnych słowach w jakiej branży czy resorcie pracujesz i na czym mniej więcej polega twoja praca? Nie musisz szczegółowo, wystarczy ogólnie.
Pozdrawiam ciepło, Renata
@renata-89 dziękuję bardzo za odpowiedź 🙂 decyzje telefoniczna ze dostałam prace dostałam 31.08.2015, umowę podpisałam 01.09, a kolejna była już 01.01.2016. Data urodzenia pracodawcy to 26.05.1971
@iskra597 chciałam zapytać, czy mogłabyś napisać chociaż ogólnie, w jakiej branży lub jakim sektorze pracujesz i na czym właściwie polega twoja praca? Nie musisz wchodzić w szczegóły, chodzi mi tylko o takie ogólne pojęcie...
I jeszcze jedno pytanie, czy ten pracodawca urodzony 26.05.1971 to mężczyzna?
Pozdrawiam serdecznie, Renata
@iskra597 tak, rozumiem, chodzi o mężczyznę pracującego w edukacji.
hmm, nie wiem czy dobrze to rozumiem, ale spróbuję jakoś odnieść się do tego co zostało tu wcześniej napisane przez panią Renatę na temat Ani...
jeśli chodzi o pracę, to wydaje mi się że Ania pisała że pracuje jej się naprawdę dobrze, tylko boi się że to może się nagle zmienić. i właściwie ta obawa jest chyba uzasadniona, bo z tego co rozumiem z numerologii, data urodzenia Ani wskazuje na pewne tendencje które niekoniecznie sprzyjają stabilizacji. chodzi m.in. o to, że w jej dacie urodzenia są tendencje do zmian, do pewnej niechęci wobec monotonii, długoterminowych zobowiązań itd. obecna praca monotonna pewnie nie jest, ale jednak gdzieś około 2017/2018 roku mogą nastąpić jakieś zmiany, i data tej drugiej umowy (1.01.2016) podobno też nie jest zbyt korzystna dla kariery.
z tego co rozumiem, lepiej żeby Ania sama inicjowała ewentualne zmiany pracy, zamiast czekać aż szef podejmie jakaś decyzję... bo te tendencje wskazują też na możliwe przeciwności ze strony szefów czy różnych instytucji.
co do związku, to też jest szansa, ale chyba na razie lepiej sprawdzą się relacje bardziej towarzyskie, koleżeńskie. a o poważniejszych decyzjach podobno lepiej pomyśleć po 30-tce, m.in. ze względu na tendencje do emocjonalnej delikatności.
mam nadzieję ze dobrze to przekazałam, nie jestem pewna czy wszystko właściwie zrozumiałam 🙂
@gosia-26 och, to naprawdę ciekawe co napisałaś 🙂 chciałam się zapytać, co konkretnie stoi za tą zmianą przewidywaną gdzies okolo 2018 roku? Czy chodzi o jakiś konkretny układ liczb w dacie urodzenia, czy coś innego?
Pozdrawiam serdecznie z Krakowa! 🙂
@iskra597 to ja spróbuje wytłumaczyć trochę dokładniej co wychodzi z tej analizy...
1/ Patrząc na datę urodzenia Twoją i datę urodzenia pracodawcy, to mniej więcej około 2018 roku mogą się zacząć zmieniać wasze wzajemne relacje i zależności. Chodzi mi o to ze charakter waszych rozmów czy negocjacji może wyglądać zupełnie inaczej niż teraz. Pracodawca może zacząć stawiać warunki dużo bardziej stanowczo, bo właśnie od tego okresu może zyskać większą siłę przebicia w relacjach z Tobą.
2/ Patrząc zaś na datę urodzenia pracodawcy i datę aktualnej umowy (1.01.2016) wychodzi mi, ze krótko przed tą zmianą albo nawet równocześnie z nią może dojść do pewnego „konfliktu” tej daty z Twoją umową. Inaczej mówiąc pracodawca może zakwestionować część lub całość warunków umowy z 1.01.2016.
3/ No i na koniec, patrząc na Twoją datę urodzenia i datę tej samej umowy... mniej więcej od teraz, w miarę jak będzie upływał czas, umowa coraz bardziej będzie „gryźć się” z Twoją datą urodzenia. I to może narastać aż do około 2018, kiedy może dojść do otwartego konfliktu, i raczej nie krótkotrwałego. Co oznacza w praktyce ze coraz mniej będą Ci odpowiadać warunki tej umowy, która jak pisałam wcześniej numerologicznie nie jest dla Ciebie zbyt korzystna jeśli chodzi o karierę zawodową.
Dodam jeszcze jedno, bo wydaje mi się to ważne, w Twojej dacie urodzenia jest taka tendencja do dość łatwego podejmowania decyzji, choć czasem bywa ze te decyzje są trochę zbyt szybkie albo emocjonalne. Więc nie bój sie korzystać ze swoich atutów 🙂
Pozdrawiam serdecznie z Gdańska!
@renata-89 dziękuję bardzo za tę szczegółową odpowiedź 🙂 w najbliższych dniach mam podpisywać kolejną umowę na rok, może to coś zmieni w tej sytuacji... chciałam się zapytać, który dzień w przyszłym tygodniu byłby najlepszy na to? i jeszcze jedno pytanko, czy liczy się data wpisana na umowie, czy data kiedy składam podpis?
@iskra597 mam takie pytanie, bo trochę się pogubiłam... jeśli tamta umowa była od 1.01.2016 na rok, to co się dzieje z dniami od 1 stycznia do, powiedzmy, 9-13 stycznia 2017? Może warto by było skonsultować to z prawnikiem, żeby nie było żadnej luki...
Co do najlepszego dnia w przyszłym tygodniu, to rozumiem że szukasz czegoś korzystnego, ale... no niestety, z tego co widzę, żaden z tych pięciu dni roboczych nie jest naprawdę dobry. Pięć dat to trochę za mało żeby znaleźć coś bez zastrzeżeń. Jeśli jednak koniecznie trzeba wybrać, to może 10.01 byłby najmnij zły ogólnie, choc i tak w szczegółach trudno go nazwać sprzyjającym.
Pomyślam sobie też że być może i tak nie bęziesz miała wpływu na to kiedy ta umowa zostanie podpisana, więc może lepiej po prostu zostawić to jak potoczy się samo...
Jedna rzecz zostaje aktualna bez względu na daty umowy, czyli ta pierwsza moja sugestia dotycząca relacji z pracodawcą. To wynika z dat urodzenia i żadne umowy tego nie zmienią, wiec ta kwestia pozostaje taka sama.
A jeśli chodzi o Twoje pytanie czy liczy się data na umowie czy podpisu, to moim zdaniem każda data związana z początkiem pracy może mieć jakieś znaczenie, choć w różnym stopniu. Szczególnie te daty, które są w jakiś sposób emocjonalne albo wyjątkowe, które naprawdę wyznaczają ten nowy początek.
Pozdrawiam serdecznie 🙂
@renata-89 bardzo dziękuję za poświęcony mi czas i za tę pomoc 🙂 Mam szczerą nadzieję, że te zmiany około 2018 roku nie będą jednak aż tak duże, i że relacje w pracy dalej pozostaną dobre...
@renata-89 mam do Pani jeszcze jedno pytanie, takie czysto teoretyczne... czy jeśli ta numerologia tak wychodzi, to znaczy że zmiana relacji na gorsze około 2018 roku jest już przesądzona? Że na pewno tak będzie?
Wiem, ze dla Pani to może być pytanie naiwne, ale cały czas mi to chodzi po głowie 🙂
@iskra597 żadne pytanie nie jest głupie, naprawdę 🙂
Wróćmy do tego co pisałam wcześniej, bo myślę że może być tu jakieś nieporozumienie. Napisałam kiedyś że ok. 2018 mogą się zmienić relacje/układy z pracodawcą, np. może zmienić się charakter waszych rozmów czy negocjacji. Pracodawca może wtedy stawiać inne warunki, prawdopodobnie bardziej stanowczo niż do tej pory, bo może mieć wtedy większą siłę przebicia w relacjach z Tobą.
Ale nigdzie nie napisałam że te relacje zmienią się NA GORSZE. To są dwie rózne rzeczy. Według numerologii te relacje MOGĄ SIĘ ZMIENIĆ... czy to będzie zmiana na gorsze, czy tylko mniej komfortowa dla Ciebie, czy po prostu zmiana na inny rodzaj relacji niż teraz, to szczerze, nie wiem. Żeby to ocenić trzeba by połączyć wasze daty urodzenia z datą aktualnej umowy, a ta umowa dopiero jest w trakcie przygotowywania.
Jest jeszcze jedna kwestia. Skoro daty umów dość szybko się u Ciebie zmieniają, to być może ważniejsza jest data kiedy dostałaś tę pracę, ta telefoniczna decyzja z 31.06.2015. Zastanów się sama, czy ta data jest dla Ciebie emocjonalnie ważna. Jeśli tak, to ok. połowy 2017 mogłyby się nałożyć różne rzeczy i spodziewałabym się jakiejś poważniejszej rozmowy z pracodawcą. Może to mieć nawet związek z reformą edukacji od września 2017, kto wie.
Niezaleznie od tych dat, wiedząc o Twoich tendencjach numerologicznych, m.in. do różnych zmian i pewnych przeciwności ze strony przełożonych czy instytucji, radziłabym po prostu być przygotowaną. Bez dramatyzowania, spokojnie, śledzić ogłoszenia o pracy w okolicy, rozmawiać z ludźmi, wiedzieć jakie są możliwosci. Tylko dla własnego spokoju ducha.
Mam nadzieję że trochę rozwiałam te wątpliwości 🙂
@renata-89 dziękuję za odpowiedź, naprawdę wszystko teraz rozumiem dużo lepiej 🙂 sama sobie musialam odpowiedziec na to pytanie o tę datę telefoniczną i tak, była dla mnie bardzo ważna emocjonalnie.
Chciałam jeszcze zapytać o jedno, bo umowę będę podpisywać już po weekendzie, w tym tygodniu. Czy mogłabyś powiedzieć, czy jest jakaś najlepsza data w przyszłym tygodniu właśnie na podpisanie tej umowy? Zależy mi żeby to był dobry moment...
Pozdrawiam serdecznie!
@iskra597 słuchaj, mam takie pytanie... co z tymi dniami od początku roku do momentu kiedy podpiszesz tę umowę? Czy ta przerwa między jedną a drugą umową jest w ogóle zgodna z prawem? Bo zastanawiam się, może ta nowa umowa będzie jednak od 1 stycznia?
Jeśli nie od stycznia, to może warto by zapytać kogoś kto zna się na prawach pracowniczych, bo kiedys przy emeryturze każdy dzien będzie się liczył...
Co do dat w przyszłym tygodniu pod kątem numerologii, to postaram sie odpowiedzieć pojutrze 🙂
Pozdrawiam
@iskra597 jeśli chodzi o numerologię to z tych pięciu dat związanych z Twoją roczną umową o pracę, które analizowałam w połączeniu z Twoją datą urodzenia, najmnij zastrzeżeń mam do daty 20 stycznia i w drugiej kolejności do 16 stycznia.
Niezależnie od tego co wyżej, bo na podstawie zupełnie innych metod, spróbuję Ci też przybliżyć trochę tendencje numerologiczne jakie pojawiają sie w obu tych datach...
@renata-89 bardzo dziękuję za te wskazówki! 🙂
Mam takie pytanie ogólne do pani Renaty, bo jakoś nie daje mi spokoju... wiem że jestem numerologiczną 5 i 1 z dnia i miesiąca, ale szczerze mówiąc nie do końca sie zgadzam z tym co wszędzie czytam na ten temat. I stąd moje pytanie, czy mamy jakiś wplyw na tę numerologię, czy może to co jest wpisane w nasze daty po prostu musi sie w końcu wydarzyć, czy chcemy czy nie?
Bo na przykład wszędzie piszą że piątka powinna kochać zmiany i podróże, a ja... zupełnie tego nie czuję. Nie lubię zmian, nie lubię podróżować, i jakoś nie ciągnie mnie do żadnego z tego 🙂 Nie chcę też zmieniać pracy, a podobno bardzo tego potrzebuję. No i zastanawiam się czy to oznacza że idę pod prąd swojej numerologii, czy może te opisy nie zawsze pasują do każdego tak samo?
@iskra597 to co piszesz jest naprawdę ciekawe i daje do myślenia...
Chodzi mi o to, że często spotykam się z sytuacją, że ktoś czyta o swojej jedynce czy piątce i myśli, że to już jest cała prawda o nim. A Ty tutaj tłumaczysz, że to tylko wycinek i że trzeba patrzeć na całą datę razem, ze wszystkimi tymi wibracjami, zależnościami, nadmiarami jednych i brakami innych. Bo sama pojedyncza liczba to trochę za mało żeby cokolwiek sensownie wywnioskować.
I właśnie to mnie uderzyło, że nie można przykładać jednego szablonu do każdego. Bo tak jak @iskra597 pisze, interpretacja wyrwana z kontekstu prowadzi do wniosków które są niepełne albo po prostu nieprawdziwe.
Co do tej Ani i jej niechęci do zmian... no cóż, to też jest ciekawy przypadek. Bo z jednej strony ona mówi że nie lubi zmian, a z drugiej patrząc na jej datę te zmiany i tak są tam wpisane, niezależnie od jej woli. I rozumiem ten punkt gdzie pada sugestia, że lepiej żeby sama je inicjowała, zamiast czekać aż ktoś ją zaskoczy decyzją której się nie spodziewa. To ma logikę.
Hmm, zastanawiam się czy te tendencje do buntu, do szukania wolności, do opierania sie ograniczeniom to rzeczy które ona sama u siebie dostrzega... czasem człowiek nie widzi w sobie czegoś co jest dla innych zupełnie oczywiste. I może właśnie dlatego tak się broni przed zmianami, bo te tendencje gdzieś tam w środku ją szarpią, a ona nie bardzo wie czemu
@renata-89 ojej, to świetna wiadomość!! 😀 cieszę się razem z Tobą, że umowa podpisana i co najmniej do końca sierpnia masz spokój 🙂 dobrze że 20 stycznia nie przyniosło złych niespodzianek, wlasnie o to chodziło żeby być o krok przed szefami a nie czekać aż oni coś zdecydują 😉
@renata-89 dziękuję 🙂
Chciałam jeszcze dopytać o tę zmianę od połowy roku, czy może być tak, że będę miała inne obowiązki? Takie bardziej wymagające, z większą odpowiedzialnoscia, i dlatego te relacje mogłyby się zmienić, stać sie bardziej stanowcze?
@iskra597 hmm, odpowiadając na to co napisałaś... w dużym uproszczeniu powiedzialabym tak: jeśli następna umowa byłaby podpisana pierwszego lub czwartego września 2017, to jest spora szansa że te relacje faktycznie by się zmieniły. Data czwartego września mogłaby przynieść coś bardziej odpowiedzialnego, pracowitego, stanowczego, a pierwszego września raczej coś bardziej „organizacyjnego” czy kreatywnego. Chociaż przy obu datach można spodziewać sie też różnych niespodziewanych zmian, a przy tej pierwszej data miałaby jeszcze jakąś tendencję do niejednoznaczności, dwutorowości, coś takiego.
Ale też muszę powiedzieć szczerze, że żadna z tych dat nie jest idealna... i raczej żadna nie służyłaby Twojej karierze zawodowej szczególnie dobrze. Wiec jeśli rzeczywiście miałabyś podpisywać umowę w jednym z tych terminów, to chyba najlepiej byłoby żeby była podpisana na jak najkrótszy czas.
Pozdrawiam 🙂
@renata-89 pani Renato, przy okazji mam do Pani pytanie odnośnie podpisania umowy o pracę. Pracuję od 23 sierpnia 2016, na razie bez umowy, pracodawca zapowiada że podpisze ze mną umowę w najbliższym czasie. Jestem w recepcji. Chciałbym się dowiedzieć jaki termin byłby dla mnie najkorzystniejszy... urodziłem się 23.06.1959. Pozdrawiam 🙂
Jeśli będą potrzebne dokładniejsze dane moje lub pracodawcy, chętnie je tu podam w wątku.
@pole628 jeśli dobrze rozumiem, to dla Ciebie najkorzystniejszy termin na podpisanie tej umowy to 10.02.2017. Ten termin powinien sprzyjać przez jakieś 3, może 3,5 roku... czyli mniej więcej po tym czasie warto by się zastanowić nad ewentualną zmianą czy rozmową o warunkach.
Jeżeli chodzi o jakiś inny, „lepszy” termin w najbliższym czasie to szczerze mówiąc nie widzę takiego, nie ma tu żadnej lepszej daty konkurencyjnej. Natomiast jeśli chciałbyś wiedziec, czy w tym korzystnym dla Ciebie okresie mogłyby pojawić się jakieś nieporozumienia z pracodawcą, to napisz tutaj datę urodzenia swojego szefa bądź szefowej, to spróbuje się przyjrzeć bliżej tej kwestii 🙂
Pozdrawiam
@renata-89 dzień dobry, jestem tu pierwszy raz i mam nadzieję że piszę w dobrym miejscu 🙂 Chciałabym poprosić panią Renatę o pomoc, a konkretnie o odpowiedź na pytanie czy moja relacja była karmiczna.
Postanowiłam zakończyć związek i jest mi z tym naprawdę ciężko. Zbudowaliśmy coś opartego na zaufaniu, wzajemnym szacunku i wsparciu, więc ta decyzja nie była łatwa. Rozstałam się, bo pod pewnym ważnym względem po prostu do siebie nie pasowaliśmy, i to była rzecz niezalezna od nas obojga. Pod wieloma innymi względami ten związek był dobry i wiem, że oboje cierpimy z powodu rozstania.
Bardzo chciałabym zrozumieć, dlaczego tak trudno mi było się z nim rozstać. Podczas podejmowania decyzji i już po jej podjęciu przeżywałam silny stres, miałam mnóstwo wątpliwości, a nawet reakcje somatyczne. Od niego wiem też, że bardzo to przeżył i nie chciał żebyśmy się rozstawali.
Podaję nasze dane: Ewa 1.05.1983 oraz Ivaylo 28.02.1984.
Dziękuję
@lilia929 chciałam się odezwać, bo widzę że sprawa dotyczy też analizy pani Renaty i może coś ci to pomoże zanim ona sama odpisze.
Wydaje mi sie, że pani Renata ma rację mówiąc iż każda relacja między ludźmi jest jakoś „po coś” w sensie karmicznym, każda nas czegoś uczy. Co do samej numerologii i karma ogólnie, ktoś tu wyżej na forum pisał już sporo na ten temat, więc jeśli chcesz możesz poszukać w innych wątkach.
Jeśli chodzi o wasze daty urodzin, to według numerologii w tym czasie nie powinny być widoczne jakieś szczegolnie konfliktowe tendencje między wami, żadne wielkie starcia sił ani takie rzeczy... Pani Renata wskazuje że na te trudne decyzje mogły mieć wpływ raczej daty ważne emocjonalnie dla was obojga, czyli np. kiedy się poznaliście, pierwsze spotkanie, jakieś ważne rozmowy czy deklaracje, może data wspólnego zamieszkania.
I jeszcze jedno, też z numerologii wynika że to Ty możesz teraz głębiej przeżywać to rozstanie niż on, nawet jeśli się tak nie wydaje. Dlatego warto żebyś uważała na swoje emocje i starała się je troche wyciszać, bo masz wrażliwe emocjonalnie usposobienie i może to na tobie odbijać sie mocniej niż myślisz.
Czekaj spokojnie na odpowiedź pani Renaty, napisz tutaj jeśli masz wiecej pytań 🙂
Pani Renato, mam jeszcze jedno pytanie i bardzo proszę o pomoc 🙂 czy myśli Pani że z moją datą urodzenia mam w ogóle szansę na założenie własnej działalności? I jesli tak to kiedy byłby na to najlepszy moment?
@iskra597 mam wrażenie, że pani Renata już wcześniej coś o tym pisała, ale postaram się to streścic własnymi słowami...
Szanse na własną działalnosc jak najbardziej są. Natomiast chyba nie byłoby najlepiej zakładać firmy w najbliższych latach. Wydaje się, że lepiej byłoby poczekać mniej więcej do 31. roku życia i w tym czasie dobrze się przygotować, i to na wielu poziomach jednocześnie, i to naprawdę solidnie.
Co to znaczy „na wielu poziomach”? No na przykład zdobywanie kwalifikacji, które są aktualne i wszechstronne, takich żeby później można bylo elastycznie modyfikować to co się robi w firmie. Do tego warto na bieżąco zagłębiać się w przepisy prawa, i to w naprawdę szerokim zakresie, bo z numerologii wynika tendencja do pewnych napięć i problemów w relacjach z różnymi instytucjami, urzędami, bankami, kontrahentami czy współpracownikami. Takie rzeczy mogą się zdarzać i lepiej być na nie przygotowaną.
A dlaczego tak solidnie? Bo z tej samej numerologii wynika ogromna pomysłowość, co brzmi świetnie, ale bywa też że tych pomysłów jest za dużo i nie zawsze są spójne. Do tego coś w rodzaju „słomianego zapału”, umiłowanie początków nowych rzeczy, ale już niekoniecznie doprowadzania ich do końca. No i tendencja do buntowania sie przeciw monotonii, ograniczeniom, zobowiązaniom... a nawet do nagłego porzucania spraw czy układów. Przy prowadzeniu własnej firmy to może być naprawdę trudne do ogarnięcia.
@gosia-26 och, dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi, naprawdę 🙂 mam jednak takie pytanie do pani Renaty i do Was wszystkich, czy w mojej numerologii pojawia się w niedługim czasie jakaś szansa na zmianę tej pracy? bo bardzo bym chciala wiedziec czy cos sie ruszy w tej kwestii...
przypomnę swoją datę urodzenia: 28.09.1993
@iskra597 no właśnie, cieszę się że o to pytasz... patrząc na to co pisałam wcześniej o tendencjach w twojej dacie urodzenia, myślę ze szanse na zmianę pracy jak najbardziej istnieją, i nie są wcale małe. Tylko... no właśnie tu jest ten haczyk, bo moim zdaniem raczej nie warto siedzieć i czekać aż ta szansa sama do ciebie przyjdzie. W twojej numerologii widze sporo cech które mogą ci w tym naprawdę pomóc, takich jak pomysłowość, wszechstronność, elastyczność, jakiś zmysł organizacyjny, odwaga... to wszystko daje naprawdę dużo możliwości jeśli sama zaczniesz działać. No i decyzje podejmujesz zwykle dość sprawnie, choc trzeba uważac żeby czasem nie podjąc ich zbyt pochopnie czy impulsywnie, bo takie mogą nie być do końca przemyślane i realistyczne. Pisałam już o tym wyżej, więc wróc proszę do poprzednich postów, tam znajdziesz więcej szczegółów 🙂