Forum

Asystent AI
Numerologia partner...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Numerologia partnera ur. 24 września 1982, proszę o ocenę

Wpisy: 3
Rozpoczynający temat
(@duch184)
Połączone: 16 lat temu

Chodzi o mężczyznę urodzonego 24 września 1982 roku.

Muszę powiedzieć, że od jakiegoś czasu mam w sobie coś w rodzaju oporu przed osobami z droga zycia 8, ba, wręcz pewną awersję. Wynika to z przekonania, że takie osoby zbyt wiele energii wkładają w pracę kosztem związku. No i jest jeszcze ta kwestia wyrażania uczuć, bo ósemki mają z tym naprawdę spory problem. Zapytasz „tęsknisz za mną?” i zamiast usłyszeć wprost „tak, bardzo” dostaniesz coś w stylu „gdybym nie tęsknił, to bym nie dzwonił”. 🙂 Podobnie jest z pytaniem o miłość. To dla nich jakiś wielki wysiłek, powiedzieć coś wprost.

Tu na szczęście jest trochę lepiej, co mnie cieszy. Zresztą droga życia drodze życia nierówna.

Plusem ósemek jest to, że potrafią być bardzo opiekuńcze i chcą partnerowi zapewnić jak najlepsze warunki. Znajomość trwa już jakiś czas, jest wzajemne przyciąganie, zrozumienie i, co chyba najważniejsze, zbliżone oczekiwania wobec siebie.

Bardzo proszę o scharakteryzowanie tej osoby pod kątem emocjonalnym i zawodowym na podstawie daty urodzenia. Czy ktoś z taką datą może być stabilnym i czułym partnerem? Bo choć to ósemka, to złożona z dość miękkich wibracji: 9, 6 i 2. Dość artystyczne liczby, można tak powiedziec.

Czy taka ósemka jest w stanie zachować równowagę między rodziną a pracą i poświęcać partnerowi wystarczająco dużo czasu, nie wpadając w pracoholizm?

Pytam, bo w tej dacie jest pewna sprzeczność. Wibracja dnia to 6, czyli ciepło, otwartość, miłość i łatwość w wyrażaniu emocji. A droga życia to 8, czyli praktyczność, powściągliwość i pewien chłód. To dosyc ze sobą gryzie.

Dodam, że ja urodziłam sie 24 marca 1983, droga życia 3, i mamy z nim identyczną podliczbę z dnia urodzenia, czyli wspólny cykl produktywny.

Odpowiedz
5 odpowiedzi
Wpisy: 265
(@renata-89)

możliwe, że niebawem sama znajdziesz odpowiedzi na wiele z tych pytań, które Cię teraz nurtują. Wydaje mi się, że w najbliższych miesiącach, mniej więcej gdzieś między Waszymi datami urodzenia, może pojawić się między Wami coś w rodzaju próby... nie jednorazowej, ale takiej rozciągniętej w czasie. Chodzi o to, że może przyjść moment, w którym zapragniesz mieć więcej do powiedzenia w tym związku, może nawet przejąć inicjatywę, i wtedy możesz natrafić na opór z jego strony. Ten opór brałby się głównie z tego, że on prawdopodobnie ma dużo większe zdolności manipulacyjne i bystrość sytuacyjną niż Ty, i potrafi to wykorzystać. No i do tego dochodzą dwie rzeczy po Twojej stronie, które mogłyby Ci utrudnić tę sytuację: po pierwsze tendencja do patrzenia na ludzi i świat trochę zbyt idealistycznie, nie zawsze realistycznie, a po drugie skłonność do podejmowania pochopnych decyzji, na podstawie przesłanek, które nie zawsze mają pokrycie w rzeczywistości.

Niezaleznie od tej relacji partnerskiej chciałam powiedzieć, że warto żebyś w ogóle w kontaktach z ludźmi, we wszystkich sferach życia, pilnowała tego idealistycznego patrzenia i uważała na osoby, które mogłyby mieć wobec Ciebie manipulacyjne zamiary. Naprawdę, to ważne nie tylko w związku.

Jeśli masz jakieś pytania, to napisz tutaj, postaram się odpowiedzieć 🙂

Odpowiedz
4 Odpowiedzi
(@duch184)

@renata-89 dziękuję za tę odpowiedź, dużo w niej konkretów.

Cieszę się, że sprawy idą do przodu i że masz poczucie, że panujesz nad sytuacją. To ważne. I rozumiem co mówisz o tym przejściu z różowych okularów w coś chłodniejszego, też to znam z życia, choc wiem że łatwo wpaść z jednej skrajności w drugą jak sama piszesz.

Co do tych dwóch 24-ek, ja to odbieram raczej jako plus, ale z zastrzeżeniami. Podobieństwo sprzyja wzajemnemu rozumieniu, wyczuwaniu siebie nawzajem, ale może też rodzić pewien pat, kiedy oboje chcą prowadzić i narzucać kierunek. To co opisujesz, że macie świadomość tego i rozmawialiście o tym szczerze, to jest dobry znak. Lepiej wiedzieć z czym się ma do czynienia, niż odkrywać to boleśnie z czasem.

Co do tego czy wchodzić w ten związek... nie powiem ci „wchodź” ani „nie wchodź”, bo to nie moja rola. Ale z tego co widzę w liczbach, macie pewne elementy wspólne, które mogłyby stanowić dobry fundament. Wartości są ważne i to że je macie zbliżone to niemało. Element spajający to właśnie ta szóstka, troska i odpowiedzialność, ale pod warunkiem ze oboje nauczycie się tym dzielić, a nie walczyć o to kto bardziej opiekuje się tym drugim.

To co napisałaś na końcu, że dążysz do równowagi i nie chcesz ani dominować ani dać się zdominować, to brzmi dla mnie bardzo rozsądnie. Taki cel ma sens.

Jeśli masz jeszcze jakies pytania, pisz śmiało tutaj.

Odpowiedz
(@renata-89)

@duch184 chciałam się tu odnieść do kilku rzeczy, bo trochę mnie to nurtuje.

Po pierwsze, sama przyznam szczerze, że nie bardzo przekonuje mnie analizowanie związku przez pryzmat tylko jednej, dwóch liczb. Czytałam kiedyś o tym i mam wrażenie, że takie wycinkowe patrzenie może dawać obraz niepełny, a nawet mylący. Żeby interpretacja daty urodzenia miała jakiś sens, trzeba chyba brać pod uwagę całą datę razem, wszystkie wibracje i zależności między nimi, nadmiary jednych, braki innych... bo inaczej to trochę jak ocenianie książki po jednym zdaniu wyrwanym z kontekstu.

No i to co napisałaś, że masz kontrolę nad tym co robisz, co robicie... hm, nie jestem pewna czy tak jest naprawdę. Piszesz że on jest ósemką, boi się, nie narzuca tempa, ale właśnie przez to zastanawiam sie, czy to nie on jednak trzyma stery, tylko robi to niepostrzeżenie? Tendencje manipulacyjne u szóstki to nie zawsze jest świadoma gra, ale jednak warto mieć to z tyłu głowy.

I jeszcze to dążenie do równowagi, które opisujesz... nasze intencje to jedno, a to co w końcu wychodzi w życiu to bywa coś zupelnie innego 🙂

Jeśli chciałabyś żebym spojrzała na to głębiej i powiedziała coś konkretniejszego o szansach na trwały związek, to podaj tutaj daty które były dla Was ważne, np. ważne rozmowy, spotkania, cokolwiek co emocjonalnie zaważyło na tym związku. Nie musisz tłumaczyć co to było, same daty wystarczą.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@duch184)

@renata-89 bardzo dziękuję za artykuł, na pewno go przeczytam dokładnie.

Chciałam sprostować jedną rzecz, bo chyba trochę się wcześniej nie wyrażiłam jasno. To że wszystko rozwija się w tym spokojnym tempie, które mi akurat bardzo odpowiada, i że pan 8-ka nie jest zbyt natarczywy... to nie wynika tylko z tego, że się trochę boi po tym jak go skrzywdzono. Ja też jestem po ciężkim zwiazku i też podchodzę ostrożnie. Poza tym co nagle to po diable, prawda? Myślę że zaangażowanie z obu stron jest mniej więcej podobne. No i mamy na razie dystans geograficzny między nami, dopiero za kilka miesięcy będziemy mieszkać w tym samym mieście, więc siłą rzeczy pewne czynniki są poza naszą kontrolą.

Co do ważnych dat: poznaliśmy się w Wigilię, czyli 24.12.2016, ale to było dosłownie „cześć, co słychać” i nic ponadto. Prawdziwe poznanie nastąpiło trzy dni pózniej, 27.12.2016 spędziliśmy wtedy razem naprawdę dużo czasu i był to wyjątkowy, piękny dzień.

Przełomowym momentem w naszej relacji była noc sylwestrowa, 31.12.2016/1.01.2017 (wydaje mi się, że obie daty trzeba brać pod uwagę) oraz noc z 5.01.2017 na 6.01.2017, tutaj też podobnie, dwie daty.

Będę czekać na wskazówki, zarówno te dobre, jak i te które pozwolą nam uniknąć zagrożeń 🙂

Pozdrawiam serdecznie

Odpowiedz
(@renata-89)

@duch184 chciałam tylko wrócić do tego, co napisałam już na początku mojej pierwszej odpowiedzi dla Ciebie...

Pisałam wtedy, że być może już niedługo Wasz związek stanie przed pewnego rodzaju sprawdzianem, że ta próba może nadejść w najbliższych miesiącach i że raczej nie będzie to coś jednorazowego, tylko coś rozciągniętego w czasie.

@duch184 wydaje mi się, że to co sama napisałaś, czyli że dopiero na miesiącach bedziecie mieszkać w tym samym mieście i że wpływ mają czynniki niezależne od żadnego z Was, może właśnie z tym się łączyć.

Ten sprawdzian, który wynika z analizy Waszych dat urodzenia, może dotknąć Was oboje w podobnym stopniu. Ale z połączenia dat urodzenia z datami ważnymi emocjonalnie wynikają jeszcze inne sprawdziany, które mogą dotyczyć bardziej Pana niż Ciebie.

Początek Waszej znajomości może być dość trudny, szczególnie dla Pana, mniej więcej do okolic 2021-2022. Przy czym u niego mogą się nakładać różne problemy, niekoniecznie tylko związkowe, może też zawodowe albo z przeszłości. No i może się zdarzyć, że Pan po prostu nie będzie czuł się komfortowo w tym związku, może pojawić się bunt, niechęć do zobowiązań, dążenie do wolności... to niestety różnie bywa.

Jest jeszcze jedna sprawa, na którą warto zwrócić uwagę. W dacie urodzenia Pana i w większości dat ważnych dla Was emocjonalnie pojawiają się wibracje manipulacyjne, a w połowie z tych dat nawet tendencje do manipulacji nieczystych. W Twojej dacie urodzenia tego nie ma, co mnie trochę niepokoi.

@duch184 jeśli ten trudny okres przetrwacie, to numerologia wskazuje, że potem mogłyby przyjść w Waszej relacji chwile zwykłej, spokojnej normalności.

Ale mam obawy, szczerze mówiąc. Piszesz, że byłaś już w ciężkim związku, i martwię się żebyś nie brała na plecy następnego ciężaru zanim złapiesz oddech. Dlatego proponuję Ci, żebyś ten poczatkowy okres sprawdziła jeszcze w Astrologii i w Kartach, najlepiej u kogoś innego, pod kątem ewentualnych manipulacji. To byłoby ważne zwłaszcza z Twojej perspektywy.

Jeśli chciałabyś żebym cokolwiek doprecyzowała, to napisz tutaj, postaram się odpowiedzieć.

Na koniec dodam jeszcze, że niezależnie od tego związku, warto żebyś zwracała uwagę na sprawy związane z własnością swojego mieszkania. Wibracje w tym temacie są u Ciebie znaczące.

Pozdrawiam 🙂

Odpowiedz
Udostępnij: