Chodzi o mężczyznę urodzonego 24 września 1982 roku.
Muszę powiedzieć, że od jakiegoś czasu mam w sobie coś w rodzaju oporu przed osobami z droga zycia 8, ba, wręcz pewną awersję. Wynika to z przekonania, że takie osoby zbyt wiele energii wkładają w pracę kosztem związku. No i jest jeszcze ta kwestia wyrażania uczuć, bo ósemki mają z tym naprawdę spory problem. Zapytasz „tęsknisz za mną?” i zamiast usłyszeć wprost „tak, bardzo” dostaniesz coś w stylu „gdybym nie tęsknił, to bym nie dzwonił”. 🙂 Podobnie jest z pytaniem o miłość. To dla nich jakiś wielki wysiłek, powiedzieć coś wprost.
Tu na szczęście jest trochę lepiej, co mnie cieszy. Zresztą droga życia drodze życia nierówna.
Plusem ósemek jest to, że potrafią być bardzo opiekuńcze i chcą partnerowi zapewnić jak najlepsze warunki. Znajomość trwa już jakiś czas, jest wzajemne przyciąganie, zrozumienie i, co chyba najważniejsze, zbliżone oczekiwania wobec siebie.
Bardzo proszę o scharakteryzowanie tej osoby pod kątem emocjonalnym i zawodowym na podstawie daty urodzenia. Czy ktoś z taką datą może być stabilnym i czułym partnerem? Bo choć to ósemka, to złożona z dość miękkich wibracji: 9, 6 i 2. Dość artystyczne liczby, można tak powiedziec.
Czy taka ósemka jest w stanie zachować równowagę między rodziną a pracą i poświęcać partnerowi wystarczająco dużo czasu, nie wpadając w pracoholizm?
Pytam, bo w tej dacie jest pewna sprzeczność. Wibracja dnia to 6, czyli ciepło, otwartość, miłość i łatwość w wyrażaniu emocji. A droga życia to 8, czyli praktyczność, powściągliwość i pewien chłód. To dosyc ze sobą gryzie.
Dodam, że ja urodziłam sie 24 marca 1983, droga życia 3, i mamy z nim identyczną podliczbę z dnia urodzenia, czyli wspólny cykl produktywny.
możliwe, że niebawem sama znajdziesz odpowiedzi na wiele z tych pytań, które Cię teraz nurtują. Wydaje mi się, że w najbliższych miesiącach, mniej więcej gdzieś między Waszymi datami urodzenia, może pojawić się między Wami coś w rodzaju próby... nie jednorazowej, ale takiej rozciągniętej w czasie. Chodzi o to, że może przyjść moment, w którym zapragniesz mieć więcej do powiedzenia w tym związku, może nawet przejąć inicjatywę, i wtedy możesz natrafić na opór z jego strony. Ten opór brałby się głównie z tego, że on prawdopodobnie ma dużo większe zdolności manipulacyjne i bystrość sytuacyjną niż Ty, i potrafi to wykorzystać. No i do tego dochodzą dwie rzeczy po Twojej stronie, które mogłyby Ci utrudnić tę sytuację: po pierwsze tendencja do patrzenia na ludzi i świat trochę zbyt idealistycznie, nie zawsze realistycznie, a po drugie skłonność do podejmowania pochopnych decyzji, na podstawie przesłanek, które nie zawsze mają pokrycie w rzeczywistości.
Niezaleznie od tej relacji partnerskiej chciałam powiedzieć, że warto żebyś w ogóle w kontaktach z ludźmi, we wszystkich sferach życia, pilnowała tego idealistycznego patrzenia i uważała na osoby, które mogłyby mieć wobec Ciebie manipulacyjne zamiary. Naprawdę, to ważne nie tylko w związku.
Jeśli masz jakieś pytania, to napisz tutaj, postaram się odpowiedzieć 🙂