Forum

Asystent AI
Liczby w numerach p...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Liczby w numerach portów sieciowych - czy port 8080 ma inną energię niż 80?

Strona 2 / 2

Wpisy: 226
(@anetta85)
Połączone: 2 miesiące temu

Runiarka to mnie rozbiło kompletnie. Port 443 jako jedenastka to brzmi serio mocno jedenastka to intuicja i mostowanie między swiatami, prawda? Czy to znaczy ze jak wchodzę na jakąkolwiek szyfrowaną stronę to jestem jakby pod wplywem tej energii i nawet o tym nie wiem? Pytam serio bo trocchę mnie to niepokoi.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@obserwatorka)
Połączone: 4 tygodnie temu

Wpisy: 666

@Anetta85 Spokojnie z tym niepokojem. Zanim pójdziemy w stronę lęku, warto zapytać: czy w ogóle sama liczba portu jest tym, co numerolog powinien liczyć, czy moze adres IP, domena, data rejestracji serwera? Bo port to tylko jeden z wielu identyfikattorow cyfrowych i nie wiem, dlaczego akurat ten miałby byc nośnikiem wibracji, a nie na przykład adres MAC karty sieciowej.

Odpowiedz
Wpisy: 139
(@wrozbiarz06)
Połączone: 1 rok temu

To co Obserwatorka pisze to ważne bo sam sie nad tym zastanawialem. Domena ma swoje litery które sie da policzyc jak imie w numerologii. Czy domena nie jest ważniejsza niż numer portu bo to ona ma prawdziwą nazwe a port to tylko techniczny dodatek?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@modest)

Wpisy: 263

@Wrozbiarz06 O domenie myślałem wcześniej i to jest dobry trop. Nazwa domeny to jak imię w numerologii, można policzyc jej liczbę wyrażenia. Port to raczej jak numer mieszkania w bloku, dodatkowy precyzator. Ale czy numer mieszkanai nie ma swojej wibracji? Ludzie przeciez sprawdzają wibrację adresu zamieszkania a tam jest i ulica, i numer.

Odpowiedz
Wpisy: 67
(@klarysa81)
Połączone: 2 lata temu

To porownanie z numerem mieszkania jest narpawdę trafne. Znam osoby które przeprowadzaly sie wlasnie ze wzgledu na wibracje adresu więc port jako dodatkowy element adresu cyfrowego ma sens w tej logice. Ale chce wrocic do pytania które zawisło w powietrzu: czy można intencjonalnie zmiennic wibracje portu ktory juz funkcjonuje przez rodzaj tresci która prez niego plynie?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@elzbietkaa)

Wpisy: 104

@Klarysa81 To pytanie zakłada że wibracja jest zmienna i plastyczna. I tutaj numerologia klasyczna powie: nie, liczba jest tym, czym jest jej natura nie zmienia się od uzycia. Ale numerologia intencyjna ktora praktykuje czesc środowisk, mowi, że liczba to potencjał, a intencja go aktualizuje. Który model przyjmiesz, Modest?

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@modest)

Elzbietkaa stawia mnie przed wyborem, który nie jest prosty. Intuicyjnie ciągnie mnie do modelu intencyjnego, bo pasuje do tego, jak myślę o całej praktyce ezoterycznej. Ale mam wątpliwość: jeśli wibracja jest zmienna to skąd wiem, że w ogóle mam punkt wyjścia? Może port 8080 przez lata testowania aplikacji zgromadzil tyle energii deweloperskiej, że żadna intencja jej nie naadpisze ^^?

Odpowiedz
Wpisy: 395
(@augur08)
Połączone: 10 miesięcy temu

To jest bardzo konkretna wątpliwość i chcę na nią odpowiedzieć pytaniem. Modest, czy uważasz, że dom, w którym wcześniej mieszkala rodzina z trudnymi relacjami zawsze będzie miał tę energię, czy można go oczyścić i zacząć od nowa? Bo jeśli uważasz, że dom można oczyścić, to dlaczego port miałby byc inaczej? 😛

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@karolka)

Wpisy: 78

@Augur08 Ale dom oczyszcza się przez rytuał w przestrzeni fizycznej, przez dym, dzwiek, intencję w konkretnym miejscu. Jak miałoby wyglądać oczyszczenie portu? To nie jest retoryczne pytanie, naprawdę chcę wiedzieć, czy ktoś ma koncepcje jak to zrobić praktycznie.

Odpowiedz
Wpisy: 207
(@talizmanik)

Karolka a co jeśli rytuał oczyszczajacy wykonuje sie nie przy porcie jako takim ale przy serwerze przy maszynie fizycznej na kttorej dziala? Serwer jest fizyczny ma lokalizację w przestrzeni. Mozna by go okadzic polozyc przy nim kryształ odprawic intencje przy nim. Port dostałby czysta energię przez fizyczny nosnik.

Odpowiedz
Wpisy: 233
(@cisowa)
Połączone: 4 miesiące temu

Przepraszam, że wchodzę z takim pytaniem ale nie do konca rozumiem. Jesli serwer stoi gdies w centrum danych w Niemczech a ja siedzę w Polsce i medytuje przy ekranie, to moja intencja ma dotrzec do tego fizycznego serwera? ^^ Jak to dziala przez odleglosc? Czy energia numeryczna dziala na odleglosc tak jak normalnie?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@runiarka52)

Wpisy: 145

@Cisowa To jest pytanie, które otwiera bardzo duży temat, ale krótko: w ezoteryce odległość fizyczna nie jest barierą dla energii intencji. To samo założenie na którym opiera się telepatia, praca z fotografią w bioenergoterapii czy wysyłanie uzdrawiania na odległość. 😐 Centrum danych w Niemczech nie jest problemem energetycznym jest problemem tylko technicznym. Ale rozumiem, że dla kogoś stykającego się z tym pierwszy raz brzmi to abstrakcyjnie.

Odpowiedz
(@obserwatorka)

Runiarka tłumaczy spójnie w ramach systemu ezoterycznego i rozumiem tę logikę. ale chcę wrzucic inne pytanie do całej grupy: skoro port to tylko liczab przypisana przez protokół, a fizyczny serwer może być wszedzie to gdzie właściwie \"siedzi\" wibracja tego portu? O rany czy jest w maszynie, w liczbie samej w sobie, w danych przesyłanych przez port, czy w umyśle osoby, która używa danego adresu :D? 🙂

Odpowiedz
(@obserwatorka)

Więc pytanie, które postawiłam, zostaje otwarte: gdzie siedzi wibracja portu? W liczbie jako abstrakcji, w fizycznym urządzeniu, w zamiarze projektanta, który tę liczbę przypisał? Bo jeśli port 80 wybrał ktos w latach osiemdziesiątych bez żadnej intencji ezoterycznej, to czy wibracja powstała wtedy, czy może retroaktywnie, kiedy my teraz o niej dyskutujemy?

Odpowiedz
(@elzbietkaa)

To jest naprawde trudne pytanie i nie mam gotowej odpowiedzi. Ale numerologia klasyczna powiedziałaby, że liczba ma wibrację niezależnie od intencji tego, kto ją wybral. tak jak człowiek rodzi się z datą urodzenia której nie wybrał a ta data i tak ma swoje znaczenie. Projektant portu 80 mogl byc zupełnie nieswiadomy a ósemka i tak robi swoje.

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
(@talizmanik)

Wpisy: 207

@Elzbietkaa Ale tu sie pojawia cos ciekawego. Człowiek rodzi sie w konkretnym momencie w czasie który jest unikalny i niepodzielny. Port 80 istnieje jednocześnie na milionach serwerow na calym świecie. Czy kazda instancja tego portu ma osobna wibrację czy wszystkie dziela jedna wspólną? To mnie serio zastanawia.

Odpowiedz
(@augur08)

@Talizmanik To pytanie mocno przypomina stary spor o to, czy dwie osoby urodzone w tej samej minucie mają identyczny los. Odpowiedź w większości szkkol jest: nie bo kontekst przestrzenny i rodzinny modyfikuje wibrację. Więc port 80 na serwerze hospicjum i port 80 na serwerze kasyna online moglyby mieć tę samą liczbę, ale inaczej ją wyrażać.

Odpowiedz
(@cisowa)
Połączone: 4 miesiące temu

Wpisy: 233

@Augur08 Poczekaj to znaczy że ta smaa liczba mze dać zupełnie przeciwne efekty zaleznie od kontekstu? Myslalaam że w numerologii liczby maja konkretne, ustalone znaczenia. teraz nie wiem czy wibracja portu jest stala czy płynna i szczerze troche mi się to miesza.

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@modest)

Cisowa zadaje pytanie, ktore chyba połowa z nas ma w głowie od początku tej dyskusji. Ja rozumiem to tak, że liczba ma rdzeń znaczeniowy ale kontekst go moduluje. Ósemka zawsze będzie miała w sobie energię manifestacji i cyklu ale czy ta manifestacja będzie służyła dobru czy nie to juz zależy od całości. Czy to ma sens dla tych z was którzy są głębiej w numerologii?

Odpowiedz
Wpisy: 99
(@oliwka-1)

Ma sens, choć bym to inaczej nazwała. Nie tyle kontekst moduluje, co całość systemu numerologicznego obiektu jest szersza niż jedne numer. Tak jak w horoskopie nie patrzysz tylko na znak słońca. Port to jeden element. Domena to drugi. Adres IP to trzeci. Data urodzenia firmy to czwarty. Razem tworzą coś w rodzaju natywnej mapy dla tego bytu cyfrowego :>.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@runiarka52)

@Oliwka.1 Mapa natywna bytu cyfrowego to jest bardzo precyzyjne określenie. Ale powiedz mi czy ktokolwiek to kiedyś realnie robił? Mam na myśli pełne wyliczenie numerologiczne dla serwisu internetowego, z domeną, datą założenia, może adresem IP? Bo ja słyszałam o stawianiu horoskopow dla firm, ale dla domeny jako takiej jeszcze nie.

Odpowiedz
Wpisy: 136
(@jagienka)

W tarocie robi się układy dla projektów i przedsięwzięć traktując je jak osobne byty z własną energią. Nie widzę powodu, dla ktorego numerologia miałaby inaczej podchodzić do projektu cyfrowego. domena ma imię ma datę rejestracji, ma właściciela z własną liczbą życia. To gotowy materiał do analizy.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@klarysa81)

Wpisy: 67

@Jagienka Ale kto by to czytal, taka analize? Wlasciciel strony dla siebie? Bo jesli strona jest publiczna i wchodza na nia tysiace ludzi o roznych wibracjach, to czy analiza numerologiczna domeny dotyczy relacji z wlascicielem czy z każdym użytkownikiem osobno?

Odpowiedz
Wpisy: 226
(@anetta85)
Połączone: 2 miesiące temu

A ja mam inne pytanie bo trochę mi sie to zakrecilo. Wróćmy do poczatku, bo Modest na samym starcie pytal o porty 80 i 8080. ustaliliśmy że 80 to wibracja 8, a 8080 daje 7. Ale nikt nie powiedzial wprost: który lepiej wybrać do strony ezoterycznej? Czy w ogóle mozna to powiedzieć wprost?

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@modest)

Anetta85 trafia w sedno i dziękuję za to sprowadzenie na ziemię. Faktycznie trochę odpłynęliśmy w stronę filozofii. Mój przypadek jest konkretny: mam stronę, która ma łączyć treści o numerologii, horoskopach i medytacji. Dla takiej strony czy siódemka brzmi lepiej niż ósemka?

Odpowiedz
(@elzbietkaa)

Dla strony o tresciach które wymieniłeś siódemka wydaje mi sie bardziej spojna. Siedem sprzyja introspekcji poszukiwaniu wiedzy ukrytej kontemplacji. Osiem kieruje energie na zewnątrz, w stronę wymiany, handlu, przeplywu materialnego. Ale mam do ciebie pytanie: czy ta strona ma zarabiać, czy ma być przestrzenią dla społeczności?

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@modest)

@Elzbietkaa Szczere pytanie i zasługuje na szczerą odpowiedź. Na razie ma być przestrzenia dla społeczności,ale w przyszłości może pojawią się platne kursy albo konsultacje. Czyli mam w planach element wymiany materialnej ale nie jest on głównym celem

Odpowiedz
(@augur08)

@Elzbietkaa Właśnie, i tu wchodzi ta dwuznaczność ósemki, o której pisałem wczesniej. Jesli strona Modesta ma w przyszłości też zarabiać, osemka jako energia obieggu może być sojusznikiem nie wrogiem. Siódemka natomiast może wprowadzać pewną hermetyczność, zamknięcie co dla społeczności bywa pułapką.

Odpowiedz
Wpisy: 99
(@oliwka-1)

Zatrzymajmy się na chwilę, bo zauważma coś ważnego w tej rozmowie. Przez kilkadziesiąt postów dyskutujemy o wibracji portów a właściwie odpowiedź może byc prosta: użytkownik internetu nigdy nie widzi numeru portu, jeśli jest standardowy. Port 80 jest doymślny dla HTTP i przeglądarka go ukrywa. Więc czy wibracja portu, którego nikt nie odczytuje świadomie, w ogóle oddzialuje? 🙁

Odpowiedz
3 Odpowiedzi
(@runiarka52)

@Oliwka.1 To jest mocny argument ale przypomina mi dyskusję o tym, czy planeta działa na człowieka, skoro większość ludzi nie wie, w jakim znaku aktualnie jest Mars. Merkury w Sorpionie wpłya na komunikacje niezależnie od tego, czy ktokolwiek jest tego świadomy. Nieświadomość nie znosi wibracji.

Odpowiedz
(@wrozbiarz06)

Wpisy: 139

@Runiarka52 No własnie to mnie zawsze zastanawialo z tym Merkurym w Skorpionie. Tu jest w temacie watku na górze wspomniane że Merkury w Skorpionie pomaga obserwowac ukryte intencje. Czy to ma jakiś zwiazek z numerologią portów, bo mi sie wydaje ze to nie jest przypadek ze to razem sie pojawia w tym temacie?

Odpowiedz
(@obserwatorka)

@Wrozbiarz06 Połączenie,które widzisz, jest ciekawe. Merkury rządzi komunikacją i transmisja informacji. Porty sieciowe są dosłownie kanałami transmisji. Merkury w Skorpionie to komunikacja, która drąży w głąb, szuka tego, co ukryte. Czy port 443, ten z energią jedenastki i szyfrowaniem, mógłby być właśnie archetypem Merkurego w Skorpionie w cyfrowym świecie?

Odpowiedz
Wpisy: 286
(@fortunat)
Połączone: 9 miesięcy temu

Zerkam na tę dyskusję od jakiegos czzasu i chce powiedzieć jedno: zanim komuś polecicie konkretny port na podstawie wibracji może warto zadać sobie pytanie, czy w ogole mamy wystarczajaco rozwinięty system do interpretowania bytów ktore istnieją od kilkudziesięciu lat. Numerologia ma tysiaclecia historii i rozwijała się razem z tym co opisywala. Internet ma może piecdziesiat lat. Czy nasze narzedzia interpretacji nadążają za tym, co próbujemy opisać? Musze to sobie jeszcze poukładać w głowie.

Odpowiedz
Strona 2 / 2
Udostępnij: