W mojej firmie źle się dzieje, dzisiaj zwolnili trzy osoby. Czy mnie też to czeka? Czy mam szansę przepracować chociaż dwa miesiące jeszcze? Będę wdzięczna za odpowiedź. Data ur. 15.07.1981.
Szczerze powiem, że jestem sceptyczna wobec takich pytań, bo nikt tutaj nie jest w stanie przewidzieć, czy ktoś straci pracę czy nie. Rozumiem, że sytuacja jest stresująca, u mnie tez bywały takie momenty w firmie kiedy robiły się zwolnienia i człowiek nie wiedział co go czeka. Ale data urodzenia nikomu tu nie pomoze określić twojej przyszłości zawodowej... To nie działa w ten sposób.
Jeśli naprawdę się boisz o posadę, lepiej porozmawiaj z przełożonym albo zacznij rozglądać się na wszelki wypadek za innymi ofertami. To jest coś konkretnego, co możesz zrobic dla siebie. Wróżenie z daty urodzenia nic ci nie da poza chwilową nadzieją lub niepokojem, żadnego z tych nie potrzebujesz teraz.
hmm, niestety nie mogę odpowiedzieć na to w sposób który dałby Ci chociaz cień nadziei 🙁
wygląda to trochę jak takie porządki, czyszczenie... i musisz się liczyć z tym że możliwe jest zwolnienie. może nie stanie się to od razu, nie szybko, ale odejście z tej pracy jest w układzie widoczne
Czasem to trwa naprawdę długo zanim coś się rozstrzygnie...
Oj, tyle razy się na tym przejechałam, że już wolę nie ryzykować. Aż mi żal, że nie mieszkam bliżej, bo bym się wybrała.