Forum

Asystent AI
Tarot o Polsce 2017...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tarot o Polsce 2017, co przyniesie nowy rok w polityce i gospodarce?

Wpisy: 29
Rozpoczynający temat
(@ksiezyc814)
Połączone: 16 lat temu

Zapis sesji z 14 października 2016, układ krzyża celtyckiego. Pytanie brzmiało: „Co czeka Polskę w 2017 roku, politycznie, gospodarczo i społecznie”.

Karty w kolejności:
1. Rycerz Monet
2. 9 Mieczy
3. 4 Mieczy
4. Paź Mieczy
5. 10 Mieczy
6. Kochankowie
7. Głupiec
8. 3 Buław
9. As Monet
10. Śmierć

Niestety obraz, który wyłania się z tych kart, jest bardzo poważny. Czeka nas rok pełen napięć, zarówno na gruncie finansów państwa, jak i w polityce.

Jeśli chodzi o ekonomię, karty mówią wprost o konieczności zaciśnięcia pasa. Spodziewam się podwyżek podatków, wstrzymania inwestycji, a o jakimkolwiek obniżeniu kwoty wolnej od podatku można raczej zapomnieć. Do tego dochodzą wahania kursu złotego i widmo poważnego kryzysu finansów publicznych, który może nadejść szybciej, niż ktokolwiek się spodziewa. Jako źródło tych problemów karty wskazują politykę rozdawnictwa. Wiele kosztownych programów zostanie wstrzymanych. Jest też silny sygnał, że ogólna atmosfera w kraju odbierze ludziom jakąkolwiek chęć do wydawania pieniędzy...

Bardzo duże napięcia wokół służby zdrowia, być może związane z zapowiedziami likwidacji NFZ. Strajki nie będą już czymś wyjątkowym, staną sie naszą codziennością.

Wiele spraw poruszy i zdenerwuje opinię publiczną, w sieci będzie dosłownie wrzało. Pojawią się nowe inicjatywy dotyczące reformy mediów. Sprawa wycieku danych PESEL znajdzie swój epilog i nie będzie odosobnionym przypadkiem. Gorąco też w kwestiach wojskowych i obronności.

Teraz otoczenie Polski. Po pierwsze, będzie ono przybite tym, co dzieje się u nas. Po drugie i to mi sie jawi bardzo wyraźnie, jeden z naszych sąsiadów doświadczy poważnej tragedii. Ciśnie mi się na usta jedno słowo: zamach. Albo poważny konflikt, może nawet atak. Na końcu wyciągnęłam osobną kartę, żeby sprawdzić o kogo chodzi.

Pierwsze miesiące 2017 będą bardzo ożywione w polityce zagranicznej, ale niekoniecznie w dobrym sensie. Organizacje miedzynarodowe wyraźnie przypomną Polsce o jej miejscu we wspólnocie i o obowiązkach, które z tego wynikają. Pojawi się jednak jakaś nowa inicjatywa na rzecz Polski. W kraju natomiast widać nowe sojusze i ruchy obywatelskie, które okażą się zaskakująco owocne. Jakiś duch podobny do Solidarności. Wyłoni się idea, która połączy ludzi, a głos tych, którzy do tej pory niewiele znaczyli w polityce i życiu społecznym, zacznie być słyszalny. To zapowiada wzrost znaczenia partii i organizacji, które dotąd miały marginalne poparcie.

Polskie społeczeństwo pokaże swoją siłę, i podobnie zrobią organizacje miedzynarodowe, które po prostu nie pozwolą na to, żeby Polsce i Polakom stała się krzywda.

Pojawia się jeszcze jedno zamieszanie wokół finansów publicznych, spodziewajmy się rewizji budżetu w trakcie roku.

Na pozycji dziesiątej mamy Śmierć. A więc koniec. Koniec tej trudnej sytuacji, która nie będzie dawała nam spać, koniec pewnej epoki, koniec obecnego rządu i parlamentu, koniec kadencji prezydenta, koniec pewnego „snu o potędze”. Ale każdy koniec jest zarazem początkiem. Karta Śmierci to przede wszystkim Transformacja.

Wyciągnęłam jeszcze jedną kartę, żeby zobaczyć czego ta transformacja dotyczyć będzie. Wyszedł Król Monet, co wskazuje na najwyższe stanowiska w państwie.

I na koniec kwestia sąsiada, który doświadczy strat lub tragedii. Wyszła Cesarzowa, a ta karta u mnie, w mojej osobistej symbolice, zawsze wskazuje Niemcy.

Odpowiedz
19 odpowiedzi
Wpisy: 19
(@cisza766)

no właśnie, bardzo ciekawe to wszystko 😀

Odpowiedz
Wpisy: 748
(@anna-50)

ojej, to wszystko zostało wyciągniete z kart tarotowych?? naprawdę imponujące jak dobrze ogarniasz te kwestie polityczne i ekonomiczne 😀

ale co do samej przyszłości... tu żadnych kart nie potrzeba żeby powiedzieć jedno - będzie wojna

Odpowiedz
Wpisy: 14
(@umysl295)

Trochę optymizmu w tym widzę, ale ta karta Śmierci i co za nią idzie... no, niezbyt przyjemna perspektywa.

Odpowiedz
Wpisy: 98
(@duch893)

Hej, robisz też wróżby prywatnie, na zamówienie?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@ksiezyc814)

@duch893 na razie nie wróżę prywatnie...

Odpowiedz
Wpisy: 6
(@kamien549)

Słuchajcie, naprawdę jestem pod wrażeniem... te przepowiednie sprawdzają sie w ekspresowym tempie! Reforma mediów, protesty na ulicach, zamach w Berlinie - wszystko to co było zapowiadane, zaczęło się materializować 😮

Tylko zastanawiam się teraz, czy to na pewno dotyczy przyszłego roku, a nie może już się dzieje? Bo tempo jest niesamowite!

Masz jeszcze coś w zanadrzu co do Polski? 🙂

Odpowiedz
8 Odpowiedzi
(@dorota-40)

@kamien549 hej, ale chyba mnie z kimś mylisz 🙂 ja nic nie przepowiadałam, nie jestem żadną Dorsin. Może chodzi ci o kogoś innego z tego wątku? Poczytaj wcześniejsze posty, bo mam wrażenie ze zle trafilas.

A tak w ogóle to ktoś tu wyżej pisał o jakichś przepowiedniach na przyszły rok i mnie to zaintrygowało. Wie ktoś może gdzie mozna znalezc takie prognozy czy wróżby dotyczące 2017? Bo nie natknęłam się jeszcze na nic konkretnego, a rok się kończy i jestem ciekawa co wróżbici sądzą o tym co nas czeka.

Odpowiedz
(@ksiezyc814)

@kamien549 no właśnie, czas w tarocie jest bardzo płynny i zdarzenia mogą się pojawić wcześniej albo znacznie później niż się spodziewa... ale przyznam sama, że jestem zaskoczona, że aż tak szybko się to wszystko potoczyło. z wcześniejszych odczytów sprawdziły się też te barykady i blokada pewnej ważnej instytucji, co mnie samą trochę zaskoczyło.

przed Nowym Rokiem na pewno dam znać, co jeszcze widac w kartach 🙂

Odpowiedz
(@umysl295)

@ksiezyc814 no to czekamy na tę aktualizację przed Nowym Rokiem, napisz koniecznie jak cos zobaczysz 🙂

Odpowiedz
(@kamien549)

@ksiezyc814 mam do Ciebie specjalną prośbę 🙂 czy mogłabyś zerknąć w karty i sprawdzić co widać jeśli chodzi o reformę edukacji? Bardzo mnie to ciekawi jak sie ta cała sprawa potoczy...

Odpowiedz
(@ksiezyc814)

@kamien549 dobra, zaraz odpowiem na Twoje pytanie o tę reformę, ale najpierw dam pełny obraz tego co wyszło z rozkładu.

Krzyż celtycki, noc sylwestrowa 2017, godzina 19:05

Pytanie dotyczyło tego co czeka Polskę i Polaków w najbliższym czasie, do 3 miesięcy. Postanowiłam zrobić ten rozkład właśnie teraz, bo moje ostatnie prognozy sprawdzały się dosyć szybko. Jak zawsze przypominam, że czas w tarocie jest płynny i proszę zachować do tego odpowiedni dystans.

Karty w rozkładzie:
1. 8 Pucharów
2. 5 Mieczy
3. 3 Buław
4. Diabeł
5. 3 Pucharów
6. Kapłanka
7. Wieża
8. 10 Monet
9. Głupiec
10. Paź Mieczy

Spokojnie to nie będzie... Będzie dominował nastrój nostalgi za tym co minęło, poczucie ze pewien rozdział w historii naszego kraju zamknął się na dobre i nie ma już odwrotu. To będzie główny temat rozmów, dyskusji w telewizji i w sieci. Dużo żalu, dużo smutku zbiorowego i takie narastające w ludziach pragnienie żeby to wszystko wreszcie „walnęło”, bo wszyscy mają już po prostu dość. Z polskiej polityki odejdzie jakaś ważna osoba, być może bezpośrednio powiązana z obecną sytuacją.

Atmosfera w kraju będzie się niestety zagęszczać. Ostra walka polityczna, wysiłki które nie przyniosą efektu, kolejne próby „regulowania” wolności mediów. Wysyp hejtu w internecie z obu stron barykady, ty taki, ty owaki...

Nasi sąsiedzi będą się bacznie przyglądać temu co u nas sie dzieje i planować co z tym dalej zrobić. Ktoś podejmie się roli mediatora.

Jakies 3 kraje będą miały kluczowe znaczenie dla naszej sytuacji. Będzie jakieś zacieśnienie sojuszu powiązanego z liczbą 3. Czwórka Wyszehradzka być może stanie się niestety Trójką... Pod wielkim znakiem zapytania stanie też los Trójkąta Weimarskiego.

Najbliższe tygodnie to nasilanie się najgorszych polskich cech, o których myśleliśmy że są już głęboko uleczone i zakopane. Potężne nadużycia w urzędach. Diabeł mówi wprost o niebezpieczeństwie płynącym z wewnątrz. Zagrożeniem dla Polaków są oni sami, cokolwiek to konkretnie oznacza... Możliwe zadymy i zamieszki uliczne, wzmożone działania służb wobec przeciwników. Niebezpieczne powiązania między Państwem a Kościołem, wszelkiego rodzaju nadużycia i nieczyste zagrania. Festiwal podłości jakiego jeszcze nie widzieliśmy, dosłownie jakby w ludzi wstąpił Diabeł. W społeczeństwie obudziły się ogromne emocje i to bardzo niepokoi.

W najbliższych tygodniach powtórzy się protest kobiet, znowu w związku z kwestiami obyczajowości i kobiecej seksualności.

Znowu pojawia się Wieża, wszelkie plany obrócone w proch, blokada jakiejś instytucji i znowu zagrożeni są mężczyzna i kobieta... Polską dosłownie wstrząśnie ta sytuacja.

Agresywne szukanie pieniędzy i funduszy, vojna podjazdowa na linii rząd i samorządy lokalne, zmierzająca do podporządkowania samorządów i przejęcia pełnej kontroli nad ich finansami i całą własnością.

Coraz więcej Polaków będzie rozczarowanych, skołowanych, przerażonych tym dokąd to wszystko zmierza. I tu jest ciekawa sprawa, pojawia się temat kontroli nad przepływem informacji, próby regulowania i blokowania internetu i mediów. Ale jest też przesłanie pozytywne, że to właśnie internet stanie się miejscem gdzie Polacy zaczną się gromadzić i jednoczyć.

Na koniec wyciągnęłam jeszcze jedną kartę podsumowującą cały ten okres. Wyszli Kochankowie, a więc jednoczenie się, budowanie nowych przymierzy i sojuszy. W chwili kryzysu społeczeństwo ma szansę się zjednoczyć.

---

@kamien549 a teraz reforma edukacji, o którą pytałaś. Rozkład jest bardzo wymowny:

1. Koło Fortuny
2. 10 Monet
3. Rycerz Pucharów
4. 9 Mieczy
5. 10 Mieczy

Nic jeszcze nie jest przesądzone... Wiadomo tylko tyle że ta reforma będzie kosztowała bardzo dużo i znowu do głosu dojdzie tło religijne. Sami uczniowie będą jej przeciwni. 9 Mieczy i 10 Mieczy mówią dosłownie że

Odpowiedz
(@kamien549)

@ksiezyc814 dziękuję za ten rozkład 🙂 bardzo szczegółowy i ciekawy!

A co do reformy edukacji to szczerze kibicuję żeby wyszły z tego nici... naprawdę, im szybciej to legnie w gruzach tym lepiej dla wszystkich 😀

Odpowiedz
(@ksiezyc814)

@kamien549 no i właśnie się ziściło, i to szybko... 🙁 Turcja, kraj z potężną armią i służbami, w które wpompowują gigantyczne środki i które maja naprawdę szerokie uprawnienia...

Odpowiedz
(@umysl295)

@ksiezyc814 no tak, trudny rok to mało powiedziane... dzięki za wrzucenie tego tutaj 🙂

Odpowiedz
Wpisy: 8
(@wir525)
Połączone: 17 lat temu

Chciałem zapytać co karty mówią o tym strajku w sejmie... jaki to będzie miało skutek, jak to sie skończy?

Odpowiedz
4 Odpowiedzi
(@ksiezyc814)

@wir525 postaram się odpowiedzieć na podstawie rozłożonych kart.

Układ który wyszedł pokazuje że najbliższy czas będzie absolutnie wrzący, temat numer jeden we wszystkich mediach bez wyjątku. Kluczowe osoby po obu stronach będą dosłownie na skraju załamania... dla niektórych z nich to będzie moment być albo nie być w polityce, zupełnie dosłownie. Najlepsze czego mozna się spodziewać to jakieś rozdwojenie, ale szybko się to nie skończy.

Karta Papieża mówi mi wyraźnie, że mamy do czynienia ze spektaklem jednego aktora. Nasi partnerzy zagraniczni obserwują, patrzą uważnie, ale świadomie się wstrzymują z jakimikolwiek działaniami. Sami są zaskoczeni tym co się dzieje, dosłownie ich zatkało i czekają co będzie dalej.

Niebawem dowiemy się o co tak naprawdę chodziło, będziemy świadkami kulminacji tego całego kryzysu. Pojawią się też jakieś nowe pomysły. Przed parlamentem nieoczekiwanie staną też poważne kłopoty finansowe, dużo większe niż dotąd, a rozmowy niczego nie rozwiążą.

Ostatnie karty tego układu mówią same za siebie, smutek, patowa sytuacja, rana zadana demokracji, walka na słowa które ranią jak noże. Dosłownie sztorm. 8 mieczy sugeruje że na razie nie będzie żadnego wyjścia, Sejm może zostać fizycznie zablokowany i obstawiony.

Cały czas wracam myslami do poprzednich układów, w których pojawiała się blokada ważnego budynku czy instytucji...

Teraz kilka słów osobno dla obu stron.

PiS w najbliższych dniach będzie się wycofywało z pewnych inicjatyw, widać ostrożność. Jakiś mężczyzna z czołówki uda się nawet na zwolnienie lekarskie albo po prostu się rozchoruje. Ktoś ważny z tej strony wróci też do spraw z odległej przeszłości.

Opozycja mimo wszystko ma tu pewną przewagę, coś jakby opiekę sił wyższych. Będzie podejmować nowe inicjatywy, formy protestu. Ale też sporo osób po tej stronie zapłaci za to wysoką cenę i o tym też dowiemy się niebawem. Atmosfera końca świata po prostu.

A jak to się ostatecznie skończy? Dojdzie do jakiegoś porozumienia, zbliżenia, w tle zaś społeczeństwo przestraszone i głęboko poruszone tym wszystkim. Skończy sie jakimś bardzo ważnym ogłoszeniem, jakąś wielką wiadomością.

Odpowiedz
(@umysl295)

@ksiezyc814 hej, a mogłabyś może zrobić podobny rozkład ale już na 2018 rok? 🙂 byłoby super zobaczyc jak karty to widzą

Odpowiedz
(@wolnalilia)

Wpisy: 7

@umysl295 no nic sie nie zmieni, wszystko bedzie w porzadku.

Odpowiedz
(@wir525)
Połączone: 17 lat temu

Wpisy: 8

@ksiezyc814 mam takie szczere wrażenie, że kibicujesz opozycji i przez to twoje rozkłady nie są do końca obiektywne 🙂 Przeczytałem dokladnie te prognozy na 2017 rok i szczerze... co do Polski to średnio to wyszło.

Odpowiedz
Udostępnij: