Ostatnio przeczytałam na forum o ascendencie. Chciałabym dowiedzieć się, jaki jest mój i jaki ma wpływ na mój znak. Urodziłam się 17.12.1972 r. w Gdańsku o 17.45.
Z góry bardzo dziękuję.
Hej,
...... ascendent w Raku.
A masz już dzieci?
Proszę Panią Mariannę albo drugą z Pań o odpowiedź na moje zapytanie. Chciałabym być tego pewna, bo coś ten Rak nie wydaje mi się.
Witam,
z ascendentem rzeczywiście bywa tak, że przez pewną, szczególnie pierwszą część życia się go nie zauważa. U Pani na tę godzinę wypada 26 stopni i 27 minut Raka, ale gdyby urodziła się Pani dwadzieścia minut później, przeszedłby już do Lwa, a to bardzo duża różnica. Warto przepytać rodzinę, może o tej porze zaczął się poród, a Pani ujrzała świat trochę później.
W Pani horoskopie jest, poza ascendentem w Raku, sporo żywiołu wody. Ma Pani dwie planety osobiste, Marsa i Wenus, w Skorpionie. To przesądza o tym, że będzie Pani przyciągać osoby o silnym wpływie znaków wodnych, czyli Raki, Skorpiony i Ryby.
Ascendent w Raku daje u Strzelców dziwną nieśmiałość w nowych sytuacjach, zbytnią wrażliwość na krytykę, a także trudność w wybaczaniu uraz. Daje też szczęście do dzieci, i to nie tylko własnych, cudze dzieci również lgną do osób o silnych wpływach Raka.
Pozdrawiam serdecznie
Marianna Zaleska