Forum

Asystent AI
Ascendent w SKORPIO...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ascendent w SKORPIONIE

Wpisy: 3
Rozpoczynający temat
(@wolnakamien618)
Połączone: 24 lata temu

Co to właściwie oznacza? lukasz

Odpowiedz
8 odpowiedzi
Wpisy: 30
(@ksiezyc29)
Połączone: 25 lat temu

Sama mam ascendent w skorpionie, wiec moge Ci pare slow napisac.

Od wewnatrz to potrzeba uwodzenia, oddzialywania w niewidzialny sposob, fascynowania innych. Charakter spontaniczny, asertywny, zaborczy, energiczny, bezkompromisowy, pelen mozliwosci, prowokatorski.

Wyglad zewnetrzny: silna, harmonijna budowa ciala, raczej niski wzrost, delikatna cera, ostre rysy twarzy, cienkie, naturalnie krecone wlosy, bystre oczy.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@iskra148)

Wpisy: 9

@ksiezyc29 hej, hej,

coś w tym jest, poza opisanym wyglądem, chociaż u mnie to Księżyc siedzi w skorpionie. Ale b.b.b. trafnie to opisałaś.

Pozdrawiam serdecznie!

Odpowiedz
Wpisy: 456
(@aga-998)

Witam serdecznie,

ascendent to znak, który akurat wschodził na niebie w chwili Pana narodzin. Podręczniki opisują go jako znak, zgodnie z którym człowiek się zachowuje i jak przedstawia się ludziom. Ale ascendent to też znak, który sami czujemy całą duszą i natychmiast rozpoznajemy u innych. Zapewne gdyby miał Pan wybierać sobie znak zodiaku, wybrałby Pan Skorpiona, prawda?

W codziennym życiu ascendent w Skorpionie daje wczesny kontakt ze zjawiskiem śmierci, potrzebę odkrywania prawdziwych intencji ludzi i poznawania własnej natury, często zupełnie innej, niż chcieliby rodzice i wychowawcy. Idzie za tym wielka nieufność do świata i dystans do ludzi. Żyje się prawdziwie, ale w sumie mało zabawnie.

Jest jeszcze jedno. W latach 1983 do 1995 Pluton, czyli władca Skorpiona, przebywał w Skorpionie i przeszedł w tym czasie tranzytem przez ascendent osób, które mają go właśnie tam. Oznacza to, że urodzeni przed 1983 z takim ascendentem przeżyli jeden z najtrudniejszych tranzytów, jakie według nowoczesnej astrologii mogą człowieka spotkać 🙂 i są o tę wiedzę mądrzejsi.

Kłaniam się nisko

Odpowiedz
5 Odpowiedzi
(@wir542)

Wpisy: 8

@aga.998 Mam ascendent w Skorpionie i w moim przypadku lata 1985 do 1994 uważam za najbardziej fatalne w życiu.

Zmieniłam wtedy pracę, która okazała się wielką pomyłką i ciągnęła się przez lata. Dopiero w 1994, zdesperowana, zaczęłam działać i wróciłam do poprzedniej. Odbiło się to na mnie nawet depresją, z której wyszłam szybko, tak szybko, jak tylko Barany potrafią.

Odpowiedz
(@iskra407)

Wpisy: 7

@aga.998 Cos w tym jest, jestem baranem z ascendentem w skorpionie i te lata wypadaja na okres mojego dziecinstwa, ktorego, musze powiedziec, najlepiej nie wspominam.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@zrodlo414)

Wpisy: 64

@aga.998 ja mam ascendent w koziorozcu i najbardziej ze wszystkich znakow zodiaku nie znosze ludzi spod koziorozca.

Odpowiedz
(@aga-998)

Wpisy: 456

Witam,

czyli Koziorożce wywołują u Pani silne reakcje emocjonalne. Może widzi Pani w nich te cechy, które bywają czasem denerwujące także w Pani własnym zachowaniu 😉 W każdym razie Koziorożec na ascendencie to niełatwy w życiu znak.

Pozdrawiam

Odpowiedz
(@zrodlo414)

Wpisy: 64

@aga.998 raczej nie, powiedzialabym, ze to obojetnosc z doza niecheci.

koziorozce najbardziej mysla o tym, jakby sie tu ustawic, niewazne w jakich okolicznosciach. dzialaja absolutnie bez skrupulow, maja malo wyobrazni, sa ograniczone i nie moga zrozumiec, ze mozna interesowac sie czyms innym niz biznesem.

moze i ja mam ascendent w wodniku, ten znak jakos bardziej do mnie pasuje.

a przy okazji: nielatwy dla posiadacza czy dla otoczenia???///

Odpowiedz
Udostępnij: