Witam 🙂
przepraszam że od razu skaczę do sedna, ale naprawdę zależy mi żeby to dobrze zrozumieć bo trochę się przestraszyłam po tym co przeczytałam u numerologa...
Chodzi o to że dziś, czyli 4.5.2015, założyłam działalność gospodarczą. Data urodzenia mam 21.2.1983, co daje 8. Wibracja imienia i nazwiska to 7 (nie uwzględniałam panieńskiego ani z bierzmowania bo ich nie używam na co dzień i nie ma ich w nazwie firmy, choć może zakładam to błędnie? gdybym doliczyła wszystko razem wychodziłoby 1).
Z nazwą firmy siedzę od dwóch miesięcy i kompletnie utknęłam. Żadna mi nie odpowiada, albo wibracja jest niekorzystna, albo się z nią nie utożsamiam, albo nie ma wolnej domeny. Kierując się wskazówkami z forum wpisałam na razie imię nazwisko i nazwę, co daje 3, ale traktuję to jako opcję tymczasową. Naprawdę nie wiem jaka cyfra powinna tu być i bardzo zależy mi żeby to ustalić i dopasować litery tak, żeby finalnie dały właśną wibrację.
Sama nazwa skrócona, czyli samo imię i nazwisko, to 7.
Zajmuję się consultingiem i headhuntingiem, wyszukuję pracowników głównie wyższego szczebla, ekskluzywnych, bez masówki. To praca wymagająca dużo kontaktu, komunikacji, wyjazdów, spotkań, ale też stabilności i odpowiedzialności.
I teraz to co mnie zmartwiło: numerolog uznał że dzisiejszy dzień to jeden z gorszych możliwych na zakładanie działalności, bo jestem w dniu pokutnym 40, miesiącu osobistym 9 i roku osobistym 4. Analizę dostałam po czasie, więc i tak nie mogłam już nic zmienić... nie wiem też czy została dobrze wykonana.
Do tej pory wszystko co podejmowałam kończyło się sukcesem, nawet mimo trudności. A teraz dziwi mnie że tak się pogubiłam z tą firmą i jakoś brakuje mi energii do czegoś, w czym czuję się naprawdę dobrze. Czy to powód do paniki? Czy powinnam zamknąć działalność i założyć ją innego dnia? bardzo prosiłabym o pomoc w ustaleniu tego
no właśnie to nie ja to zrobiłam, te minki same mi sie tam pojawiły ze znaków... 🙂 nie jestem pesymistką, serio
mam jeszcze jedno pytanie bo trochę się gubię... moja droga życia to 8. podpis ustawiłam na 11/2 co daje:
8+11=19=1
8+2=1
czy ta 19 jako liczba karmiczna nie będzie tu przeszkadzać? czy w ogóle trzeba ją brać pod uwagę przy takim obliczeniu? i jak najlepiej ustawić podpis żeby współgrał z drogą życia i był przywódczy? bo mam dużo dwójek w wibracjach moich imion i nazwiska i nie wiem czy to dobrze czy źle w tym przypadku :/
no dobra, rzucę okiem na to co tu piszesz.
Data jest faktycznie niezbyt fortunna z numerologicznego punktu widzenia, miesiąc osobisty 9 i dzień 40 to układ, który po prostu nie sprzyja nowym początkom, tego nie zmienisz.
Co do nazwy firmy, jeśli rejestrujesz działalność w Polsce to imię i nazwisko powinno być uwzględnione w nazwie, to podstawa. Jeśli je dodasz to wibracja zmienia się na 1, a nie 7, więc warto to wziąć pod uwagę.
Trójka jako wibracja nazwy przy dacie urodzenia 8 to w sumie optymalne wyjście, ciężko tu wykombnować coś lepszego. Do profilu działalnosci, który opisujesz, czyli consulting, headhunting, kontakt z ludźmi, sporo spotkań i wystąpień, trójka pasuje calkiem dobrze.
Jeśli zakładanie działalności w tym terminie cię niepokoi i masz taką mozliwosc, to zamknięcie i ponowne otwarcie w bardziej sprzyjającym czasie byłoby sensownym krokiem. Sam bym pewnie tak zrobił w tej sytuacji... ale ostatecznie to twoja decyzja i twoja firma, więc tylko ty wiesz czy te koszty i zachody warto ponosić.
no właśnie chciałam zapytać, bo wątek chyba trochę zszedł w dół i boję się że pytanie przepadło...
mam takie pytanie odnośnie firmy. znalazłam tu wcześniej taki wpis:
„Nowa firma to nowy byt, który funkcjonuje energetycznie niezależnie od ciebie. Oczywiście ty, jako właściciel, jesteś kołem napędowym tego bytu. W każdym razie firma z chwilą jej powołania zaczyna funkcjonować jako nowy twór energetyczny i powiązania z twoją drogą życia nie są pierwszoplanowe. Tak więc rozpatrywanie struktury wibracyjnej firmy w kontekście twojego portretu numerologicznego nie jest najbardziej istotne, choć oczywistym jest fakt, że ty jesteś kapitanem tego statku i ty będziesz nim sterował, pozostaje on jednak zamkniętą strukturą."
i moje pytanie jest takie, jeśli data założenia firmy daje w sumie 8, to czy lepiej ustawić nazwe na 3, żeby przeznaczenie wychodziło 11, czy może jednak ustawić nazwę na 11/2, żeby przeznaczenie dawało 1?
i drugie pytanie, czy bardziej kierować sie tą wypowiedzią powyżej, czy może jednak martwić się tym co było napisane wcześniej, że miesiąc 9 i dzień pokutny 40 (naprawdę nigdzie nie moge znaleźć co to właściwie jest i co złego w sobie niesie) mogą spowodować problemy z firmą i te syzyfowe prace? bo jeśli firma to oddzielny byt to wydaje mi się ze mam ustawione wszystko korzystnie... ale jeśli wziąć pod uwagę mój dzień i miesiąc to już wychodzi jakos średnio i nie wiem co o tym myśleć 🙁
dziękuję za odpowiedzi w tym wątku 🙂 chciałam zapytać bo nie mogę zamknąć działalności, więc myślę o zmianie nazwy na taką żeby wibracje wyglądały właśnie tak jak było wspomniane wcześniej, czyli dzień 8, nazwa 3, przeznaczenie 11. i tu mam taką wątpliwość... czy zmiana nazwy firmy to trochę tak jak nowe życie dla tej działalności? czy to w ogóle ma taką moc? i jeszcze jedno, czy ktos mógłby mi podpowiedzieć jaki dzień z wibracją 8 byłby dla mnie korzystny w tym miesiącu żeby to zarejestrować?