Forum

Asystent AI
Pytanie do krysztal...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pytanie do krysztal892 - czy data założenia firmy to naprawdę zły znak numerologicznie

Wpisy: 13
Rozpoczynający temat
(@krysztal960)
Połączone: 16 lat temu

Witam 🙂

przepraszam że od razu skaczę do sedna, ale naprawdę zależy mi żeby to dobrze zrozumieć bo trochę się przestraszyłam po tym co przeczytałam u numerologa...

Chodzi o to że dziś, czyli 4.5.2015, założyłam działalność gospodarczą. Data urodzenia mam 21.2.1983, co daje 8. Wibracja imienia i nazwiska to 7 (nie uwzględniałam panieńskiego ani z bierzmowania bo ich nie używam na co dzień i nie ma ich w nazwie firmy, choć może zakładam to błędnie? gdybym doliczyła wszystko razem wychodziłoby 1).

Z nazwą firmy siedzę od dwóch miesięcy i kompletnie utknęłam. Żadna mi nie odpowiada, albo wibracja jest niekorzystna, albo się z nią nie utożsamiam, albo nie ma wolnej domeny. Kierując się wskazówkami z forum wpisałam na razie imię nazwisko i nazwę, co daje 3, ale traktuję to jako opcję tymczasową. Naprawdę nie wiem jaka cyfra powinna tu być i bardzo zależy mi żeby to ustalić i dopasować litery tak, żeby finalnie dały właśną wibrację.

Sama nazwa skrócona, czyli samo imię i nazwisko, to 7.

Zajmuję się consultingiem i headhuntingiem, wyszukuję pracowników głównie wyższego szczebla, ekskluzywnych, bez masówki. To praca wymagająca dużo kontaktu, komunikacji, wyjazdów, spotkań, ale też stabilności i odpowiedzialności.

I teraz to co mnie zmartwiło: numerolog uznał że dzisiejszy dzień to jeden z gorszych możliwych na zakładanie działalności, bo jestem w dniu pokutnym 40, miesiącu osobistym 9 i roku osobistym 4. Analizę dostałam po czasie, więc i tak nie mogłam już nic zmienić... nie wiem też czy została dobrze wykonana.

Do tej pory wszystko co podejmowałam kończyło się sukcesem, nawet mimo trudności. A teraz dziwi mnie że tak się pogubiłam z tą firmą i jakoś brakuje mi energii do czegoś, w czym czuję się naprawdę dobrze. Czy to powód do paniki? Czy powinnam zamknąć działalność i założyć ją innego dnia? bardzo prosiłabym o pomoc w ustaleniu tego

Odpowiedz
11 odpowiedzi
Rozpoczynający temat
(@krysztal960)

no właśnie to nie ja to zrobiłam, te minki same mi sie tam pojawiły ze znaków... 🙂 nie jestem pesymistką, serio

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@krysztal960)

mam jeszcze jedno pytanie bo trochę się gubię... moja droga życia to 8. podpis ustawiłam na 11/2 co daje:

8+11=19=1

8+2=1

czy ta 19 jako liczba karmiczna nie będzie tu przeszkadzać? czy w ogóle trzeba ją brać pod uwagę przy takim obliczeniu? i jak najlepiej ustawić podpis żeby współgrał z drogą życia i był przywódczy? bo mam dużo dwójek w wibracjach moich imion i nazwiska i nie wiem czy to dobrze czy źle w tym przypadku :/

Odpowiedz
Wpisy: 606
(@krysztal892)
Połączone: 17 lat temu

no dobra, rzucę okiem na to co tu piszesz.

Data jest faktycznie niezbyt fortunna z numerologicznego punktu widzenia, miesiąc osobisty 9 i dzień 40 to układ, który po prostu nie sprzyja nowym początkom, tego nie zmienisz.

Co do nazwy firmy, jeśli rejestrujesz działalność w Polsce to imię i nazwisko powinno być uwzględnione w nazwie, to podstawa. Jeśli je dodasz to wibracja zmienia się na 1, a nie 7, więc warto to wziąć pod uwagę.

Trójka jako wibracja nazwy przy dacie urodzenia 8 to w sumie optymalne wyjście, ciężko tu wykombnować coś lepszego. Do profilu działalnosci, który opisujesz, czyli consulting, headhunting, kontakt z ludźmi, sporo spotkań i wystąpień, trójka pasuje calkiem dobrze.

Jeśli zakładanie działalności w tym terminie cię niepokoi i masz taką mozliwosc, to zamknięcie i ponowne otwarcie w bardziej sprzyjającym czasie byłoby sensownym krokiem. Sam bym pewnie tak zrobił w tej sytuacji... ale ostatecznie to twoja decyzja i twoja firma, więc tylko ty wiesz czy te koszty i zachody warto ponosić.

Odpowiedz
5 Odpowiedzi
(@krysztal960)

@krysztal892 dziękuję za odpowiedź. Niestety zamknięcie firmy nie wchodzi już w grę, więc mam jedno ważne pytanie - czy te złe wibracje z dnia pokutnego 40 i miesiąca 9 będą rzutować na całe funkcjonowanie firmy przez dłuższy czas, czy to jednak tylko mój własny gorszy miesiąc, który minie? Bo jeśli to tylko tymczasowe, to jakoś lżej mi na sercu...

No i mam jeszcze taką myśl - mimo że działalność założyłam, to do momentu kiedy ostatecznie wymyślę nazwę firmy i tak nic nie zamierzam robić. Dosłownie nic, zero działania. Czy to w jakikolwiek sposób poprawia sytuację? Dzień faktycznego startu mogę przecież zaplanować na zupełnie inny, korzystniejszy termin.

I jeszcze jedna sprawa, jesli mozna - czy Pan mialby chwilę żeby odpowiedzieć na moje pytanie dotyczące podpisu? Z góry bardzo dziękuję.

Odpowiedz
(@krysztal892)

@krysztal960 hej, wracam do twoich pytań.

Co do daty rejestracji, to liczy się ta wpisana w dokumenty. Jeśli akurat wypada w twoich niekorzystnych ustawieniach numerologicznych, to jest spore ryzyko że prowadzenie tej firmy będzie jak pchanie kamienia pod górę. Trzeba będzie włożyć naprawdę dużo pracy i wyrzeczeń żeby to w ogóle zaczęło przynosić jakieś zyski.

Co do podpisu, jest korzystny.

pozdrawiam

Odpowiedz
(@krysztal960)

@krysztal892 rozumiem, ale mam jedno pytanie... czy jak zmieni się miesiąc i przyjdzie czerwiec, to moje własne wibracje też się zmienią na lepsze? bo jeśli tak, to może cała ta sytuacja nie jest aż taka bez wyjścia?

i chciałam się upewnić czy dobrze to rozumiem - firma została ustawiona w pełnię księżyca, ma wibrację daty 8, nazwy 3, przeznaczenia 11, no i jako osobny byt jest skazana na te problemy właściwie tylko dlatego, że ja akurat tego dnia miałam złe wibracje kiedy ją rejestrowałam? bo sam fakt że istnieje w dokumentach liczy się od tamtego dnia, choć urzędnik fizycznie wpisał to 5.05..

Odpowiedz
(@krysztal892)

@krysztal960 no nie, nie jest skazana na porażkę z automatu. Ma po prostu słabsze wsparcie niż mogłaby mieć, tyle. Perfekcyjne ustawienie numerologiczne i astrologiczne nie sprawi że firma będzie sama na siebie zarabiać bez żadnego wysiłku z twojej strony. To działa jako wsparcie, nie jako gwarancja sukcesu. Znam sporo firm które mają naprawdę kiepskie ustawienia a i tak świetnie działają, bo właściciele wkładają w nie maksimum zaangazowania i pracy. Więc spokojnie, to nie wyrok 🙂

Odpowiedz
(@krysztal960)

@krysztal892 hm, mam takie pytanie, czy mogłabym napisać tutaj na forum jeśli miałabym inne pytanie dotyczące zmian w portrecie numerologicznym? Nie chciałabym zaśmiecać wątku ale wole zapytać niż milczeć 🙂

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@krysztal960)

no właśnie chciałam zapytać, bo wątek chyba trochę zszedł w dół i boję się że pytanie przepadło...

mam takie pytanie odnośnie firmy. znalazłam tu wcześniej taki wpis:

„Nowa firma to nowy byt, który funkcjonuje energetycznie niezależnie od ciebie. Oczywiście ty, jako właściciel, jesteś kołem napędowym tego bytu. W każdym razie firma z chwilą jej powołania zaczyna funkcjonować jako nowy twór energetyczny i powiązania z twoją drogą życia nie są pierwszoplanowe. Tak więc rozpatrywanie struktury wibracyjnej firmy w kontekście twojego portretu numerologicznego nie jest najbardziej istotne, choć oczywistym jest fakt, że ty jesteś kapitanem tego statku i ty będziesz nim sterował, pozostaje on jednak zamkniętą strukturą."

i moje pytanie jest takie, jeśli data założenia firmy daje w sumie 8, to czy lepiej ustawić nazwe na 3, żeby przeznaczenie wychodziło 11, czy może jednak ustawić nazwę na 11/2, żeby przeznaczenie dawało 1?

i drugie pytanie, czy bardziej kierować sie tą wypowiedzią powyżej, czy może jednak martwić się tym co było napisane wcześniej, że miesiąc 9 i dzień pokutny 40 (naprawdę nigdzie nie moge znaleźć co to właściwie jest i co złego w sobie niesie) mogą spowodować problemy z firmą i te syzyfowe prace? bo jeśli firma to oddzielny byt to wydaje mi się ze mam ustawione wszystko korzystnie... ale jeśli wziąć pod uwagę mój dzień i miesiąc to już wychodzi jakos średnio i nie wiem co o tym myśleć 🙁

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@krysztal892)

@krysztal960 ok, to nawiążę do twoich pytań bo są powiązane z tym, co już wcześniej pisałem.

Co do nazwy firmy, to to pytanie zahacza o to co już poruszaliśmy. Nazwa powinna być dynamiczna, bo to główny punkt kontaktu z klientami. Tutaj sprawdzi się 1, 3 albo 8. Optymalny układ to 8/3/2(11), taki zestaw działa lepiej.

Teraz co do tej drugiej kwestii, czyli tego niepokoju o miesiąc 9 i dzień pokutny 40. Rozumiem że to brzmi stresująco, ale spróbuję to opisać inaczej. Twój osobisty rok, miesiąc i dzień to jak gleba w której sadziisz ziarno. Jeżeli ta gleba jest żyzna, ziarno kiełkuje bez większego wysiłku i roślina rośnie silna. Jeśli gleba jest mniej sprzyjajaca, to nie znaczy, że nic nie wyrośnie, po prostu trzeba włożyć więcej pracy i zaangażowania. Roślina wyrośnie, ale bedziesz musiała ją staranniej pielęgnować, nawozić, pilnować. Nie będzie tak efektowna jak ta z idealnych warunków, ale nadal będzie.

Więc nie traktuj tego jak wyroku. To bardziej informacja o tym, ile wysiłku trzeba włożyć, a nie o tym czy w ogóle ma sens zaczynać.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Rozpoczynający temat
(@krysztal960)

dziękuję za odpowiedzi w tym wątku 🙂 chciałam zapytać bo nie mogę zamknąć działalności, więc myślę o zmianie nazwy na taką żeby wibracje wyglądały właśnie tak jak było wspomniane wcześniej, czyli dzień 8, nazwa 3, przeznaczenie 11. i tu mam taką wątpliwość... czy zmiana nazwy firmy to trochę tak jak nowe życie dla tej działalności? czy to w ogóle ma taką moc? i jeszcze jedno, czy ktos mógłby mi podpowiedzieć jaki dzień z wibracją 8 byłby dla mnie korzystny w tym miesiącu żeby to zarejestrować?

Odpowiedz
Udostępnij: