Forum

Asystent AI
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

nawiedzony

Wpisy: 4
Rozpoczynający temat
(@przeplyw142)
Połączone: 25 lat temu

Jestem nawiedzonym chrześcijaninem i w poszukiwaniu forum o chrześcijaństwie trafiłem na... wróżby, bo widocznie czytelnicy chrześcijaństwem się nie interesują. Interaktywna komercja, portal dostosowuje się do wymagań klientów.

Mam nadzieję, że powstrzymam się od nawracania niewiernych 😉

Jestem ciekaw, czy panie opiekujące się tym forum uważają się za czarownice?

Odpowiedz
6 odpowiedzi
Wpisy: 27
(@cichacisza719)
Połączone: 24 lata temu

Coś się jednak znajdzie, jest tu osobny dział poświęcony religii i kościołowi, poszukaj w katalogu forów prywatnych.

🙂
pozdr

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@przeplyw142)

@cichacisza719 Faktycznie, tematyka chrześcijańska znajduje się w forum prywatnym, w katalogu Kościół i Religia. Dawno mnie w internecie nie było, zrobiłem sobie taki mały detoks internetowy 🙂

Odpowiedz
Wpisy: 27
(@cichacisza719)

aha, i drugi, o wierzeniach, też może Cię zainteresować

Odpowiedz
Wpisy: 456
(@aga-998)

Witam serdecznie,

większość wyznań chrześcijańskich jest zdecydowanie przeciwna wróżbiarstwu, w tym astrologii, tarotowi i chiromancji. Więc chyba rzeczywiście zajrzał Pan tu przez pomyłkę.

Określenie "czarownica" ma pejoratywne zabarwienie, oznacza kobietę uprawiającą czary. Ja nie uważam się za czarownicę.

Pozdrawiam

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@przeplyw142)

@aga.998 Na szczęście już znalazłem jedyne słuszne prawowierne forum 🙂 Niech mi się tylko ktoś tam sprzeciwi.. :))

W sumie to nie znam takiego wyznania chrześcijańskiego, które by akceptowało wróżbiarstwo i new age w ogóle. Może Kościół Katolicki, ale gdyby księża zaczęli się ostro wypowiadać przeciw wróżbiarstwu, straciliby wiernych.

Z tego, co zauważyłem, Bóg zawsze czepiał się wróżbiarstwa w Biblii, stąd też negatywne nastawienie środowisk chrześcijańskich. Polecam historię Mojżesza, jak zmagał się z faraonem i jego czarownikami, albo konflikt Eliasza z Izebel.

Według mojego skromnego ortodoksyjno-chrześcijańskiego poznania, jeśli zajmuje się Pani wróżbiarstwem, chiromancją, astrologią i nie daj Boże tarotem, to jest Pani, bez pejoratywnego zabarwienia, czarownicą. To jedynie określenie osoby zajmującej się między innymi czarami, a nie na przykład pracą przy komputerze. Chyba że się Pani wróżbiarstwem nie zajmuje.

Dalej, rozumując logicznie: jeśli słowo "czarownica" ma złe znaczenie, to również złe jest to, co taka osoba robi.

Mam nadzieję, że nie zamęczyłem.

Odpowiedz
(@blekitnamandala726)

Wpisy: 14

@przeplyw142 Nawiedzony........... czyżby opętany bardziej od czarownic???
hahahahahah

Odpowiedz
Udostępnij: