Forum

Merkury znów cofa s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Merkury znów cofa się wstecz – sprawdź, kiedy i jak to przetrwać w 2025 roku

Strona 1 / 4

Wpisy: 182
Moderator
Rozpoczynający temat
(@redakcja)
Połączone: 2 lata temu

Jeśli masz wrażenie, że wszystko idzie nie tak – telefon zawiesza się, wiadomości lądują u niewłaściwych osób, a dawni kochankowie odżywają jak duchy z przeszłości – prawdopodobnie Merkury znów macha do nas tyłem. W 2025 roku czekają nas trzy retrogradacje tej kapryśnej planety, a każda niesie ze sobą unikalną energię, którą warto poznać i przygotować się na nią z wyprzedzeniem.

Jako praktykująca astrolożka od ponad dekady, prowadziłam setki konsultacji z klientami zmagającymi się z chaosem retrogradacji. Nauczyłam się, że ten okres – choć frustrujący – to także niezwykła szansa na refleksję, naprawę i ponowne połączenie z tym, co naprawdę ważne. Ten artykuł pomoże Ci zrozumieć, czym właściwie jest retrogradacja Merkurego, kiedy dokładnie wystąpi w 2025 roku i – co najważniejsze – jak zamienić potencjalny chaos w świadomy czas transformacji.

Cały wpis dostępny tutaj: Merkury znów cofa się wstecz – sprawdź, kiedy i jak to przetrwać w 2025 roku

Odpowiedz
133 odpowiedzi
Wpisy: 217
(@klaudia05)
Połączone: 11 miesięcy temu

W marcu kupiłam używany samochód. Wszystko działało na przeglądzie. Po dwóch tygodniach wyszło że ma problem ze skrzynią biegów. Mechanik powiedział że to był ukryty defekt.

Odpowiedz
Wpisy: 223
(@lalik)
Połączone: 10 miesięcy temu

Ale przecież to mogło się zdarzyć zawsze?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@klaudia05)

@Lalik mogło, ale statystyki nie kłamią. Więcej reklamacji, więcej zwrotów, więcej ukrytych wad - wszystko w retrogradacji. To nie przypadek.

Odpowiedz
Wpisy: 278
(@kapturek)
Połączone: 1 rok temu

@Klaudia05 w pracy komunikuję się normalnie, ale nie inicjuję nowych projektów ani trudnych rozmów. Skupiam się na robotach które mam już zaplanowane.

Odpowiedz
(@klaudia05)

@Kapturek to może być trudne w pracy?

Odpowiedz
Wpisy: 439
(@czulu)

Ja kupiłem telefon w lipcu mimo ostrzeżeń. Po tygodniu przestał się ładować. Wymienili mi go, nowy też miał usterkę. Dopiero trzeci działa.

Odpowiedz
Wpisy: 634
(@leonora)

A ktoś używa jakichś kamieni czy rytuałów w retrogradacji?

Odpowiedz
Wpisy: 214
(@vladi)

W mojej kancelarii mamy statystyki spraw sądowych. W retrogradacji przybywa spraw o niewykonanie umowy, wadliwe towary, nieporozumienia biznesowe. To jest mierzalne.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kadula)

Wpisy: 333

@Vladi bo ludzie w retro nie czytają ze zrozumieniem. Patrzą na tekst i widzą co chcą widzieć, nie co tam jest napisane.

Odpowiedz
(@fraida)

Ja palę szałwię co rano i wieczorem. Oczyszcza przestrzeń z tej chaotycznej energii. Plus czarny turmalin przy komputerze - podobno chroni elektronikę.

Odpowiedz
Wpisy: 333
(@kadula)

Hematyt nosiłam przez całą marcową retro. Uziemia, pomaga zostać w rzeczywistości. Retrogradacja potrafi zrobić mgłę w głowie.

Odpowiedz
Wpisy: 284
(@cohen)

Dlatego jeśli musicie podpisać coś w listopadzie - czytajcie trzy razy, najlepiej na głos, najlepiej z kimś obok kto też przeczyta.

Odpowiedz
Wpisy: 600
(@whisper)

Czarny turmalin przy komputerze? To działa?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@fraida)

@Whisper nie mam pojęcia czy działa obiektywnie, ale odkąd go mam, komputer mi się nie wywalił. Wcześniej w każdą retro coś padło.

Odpowiedz
Wpisy: 223
(@lalik)
Połączone: 10 miesięcy temu

To może być zwykły przypadek?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@fraida)

@Lalik może. Ale jeśli działa, dlaczego mam analizować czy to placebo czy nie? 🙂

Odpowiedz
Wpisy: 200
(@agatha-1)

A co z podróżami? Mam wyjazd zaplanowany na połowę listopada.

Odpowiedz
Wpisy: 284
(@cohen)

Ja nie wierzę w kamienie ale medytuję przed każdą ważną rozmową. To daje mi te kilka sekund żeby przemyśleć co chcę powiedzieć.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@ballen)

Wpisy: 286

@Cohen to jest klucz. Retrogradacja to czas kiedy ludzie mówią zanim pomyślą. Te 5 sekund pauzy może uratować relację.

Odpowiedz
Wpisy: 214
(@vladi)

W mojej pracy nauczyłem się zasady: jak czujesz złość, odczekaj 24 godziny przed odpowiedzią. W retro to jest absolutny must.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
 Seid
(@seid)

Wpisy: 429

@Vladi zwłaszcza w mailach. Napisz odpowiedź, zapisz jako roboczą, wróć następnego dnia. Pewnie skasujesz połowę tekstu.

Odpowiedz
Wpisy: 251
(@zengui)

Możesz lecieć, ale: sprawdź rezerwacje dzień przed, przyjedź na lotnisko dwie godziny wcześniej, miej przy sobie kopie wszystkich dokumentów, spodziewaj się opóźnień.

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
 Arat
(@arat)

Wpisy: 197

@Zengui to brzmi jak paranoja.

Odpowiedz
(@zengui)

Wpisy: 251

@Arat to brzmi jak doświadczenie. W lipcu miałem lot do Grecji. Pomylili mi nazwisko w rezerwacji. Gdybym nie przyjechał wcześniej, zostałbym w domu.

Odpowiedz
Wpisy: 262
(@arbogi)

Problem w tym że dzisiaj wszyscy oczekują natychmiastowej odpowiedzi. Nikt nie chce czekać 24 godzin.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@szaman)

Wpisy: 439

@Arbogi to ich problem, nie twój. Lepiej odpowiedzieć mądrze po czasie niż głupio od razu i żałować przez miesiąc.

Odpowiedz
Wpisy: 322
(@ismer)
Połączone: 3 lata temu

Prawda. W marcu wysłałem zły email o 23:00 bo "musiałem" odpowiedzieć. Następnego dnia przepraszałem. Nauczka.

Odpowiedz
(@fraida)

U mnie w marcu zgubiły bagaż. Tydzień czekałam na walizkę. Teraz w retro pakuję najważniejsze rzeczy do bagażu podręcznego.

Odpowiedz
Wpisy: 173
(@gabka)

Czytając to wszystko zaczynam panikować. Jak normalni ludzie przeżywają te trzy tygodnie?

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@rodis)

Wpisy: 218

@Gabka spokojnie. Większość ludzi nie wie o retrogradacji i jakoś żyje. Wiedza daje ci przewagę - możesz się przygotować.

Odpowiedz
(@goris)

Wpisy: 211

@Rodis dokładnie. Ty będziesz robić backup, inni stracą dane. Ty przeczytasz umowę trzy razy, inni podpiszą nie czytając. To twoja przewaga.

Odpowiedz
Wpisy: 699
(@betalia)

Plus że nie wszystko jest złe w retrogradacji. To najlepszy czas na załatwianie starych spraw, kończenie projektów, sprzątanie.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@hellan)
Połączone: 5 lat temu

Wpisy: 587

@Betalia tak! Ja w retrogradacji zawsze porządkuję maile, zakładam nowe foldery, archiwizuję stare projekty. To idealny czas na reorganizację.

Odpowiedz
Wpisy: 286
(@ballen)

Problem w tym że nie wszyscy wiedzą o retrogradacji. Airline'y, hotele - dla nich to zwykłe dni. Ale statystycznie więcej się psuje, więcej ludzi robi błędy.

Odpowiedz
Wpisy: 335
(@bylica)

Dlatego my, którzy wiemy, musimy być dwa razy bardziej ostrożni. Nie możemy polegać że świat zwolni razem z nami.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
 Seid
(@seid)

Wpisy: 429

@Bylica właśnie. I nie możemy używać retrogradacji jako wymówki. "Merkury w retro" nie usprawiedliwia bycia nieodpowiedzialnym.

Odpowiedz
Wpisy: 307
(@gebda)

I na dokańczanie tego co zacząłeś miesiące temu. Ten nieskończony projekt? Retrogradacja to czas żeby go wreszcie skończyć.

Odpowiedz
Wpisy: 587
(@hellan)
Połączone: 5 lat temu

Ja wybieram przygotowanie. Mam listę, backup zrobiony, wszystkie trudne rozmowy odkładam do grudnia. Gotowy.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@barni)

Wpisy: 588

@Hellan to samo. Plus w tym roku będę też unikał social mediów w retro. Widziałem co się działo w lipcu, nie chcę powtórki.

Odpowiedz
Wpisy: 588
(@paradoxa)

Czyli filozofia "re-" - revisit, redo, reorganize, return. Wszystko co zaczyna się od "ponownie" jest dobre w retro.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@krysztal)

Wpisy: 525

@Paradoxa dokładnie. Ja w listopadzie planuję wrócić do rysowania. Zaczęłam w styczniu, rzuciłam w marcu. Retro to dobry czas żeby to wznowić.

Odpowiedz
Strona 1 / 4
Udostępnij: