Forum

Merkury znów cofa s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Merkury znów cofa się wstecz – sprawdź, kiedy i jak to przetrwać w 2025 roku

Strona 3 / 4

Wpisy: 317
(@rasphul)
Połączone: 3 lata temu

Ludzie z Merkurym retro w natalu mają też inną cechę - myślą zanim powiedzą. To w retrogradacji daje przewagę.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@fraida)
Połączone: 1 rok temu

Wpisy: 278

@Rasphul prawda. Mam Merkurego retro i w retrogradacji jestem spokojniejsza niż większość ludzi. Bo ja zawsze myślę dwa razy przed mówieniem.

Odpowiedz
Wpisy: 588
(@barni)

A ja dodałbym - w retro pisz krótkie maile. Im dłuższa wiadomość, tym większa szansa na nieporozumienie.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@krysztal)

Wpisy: 525

@Barni prawda. W marcu wysłałem maila na trzy strony. Klient zrozumiał dokładnie odwrotnie niż chciałem. Teraz w retro: jedno zdanie, jeden pomysł, jeden mail.

Odpowiedz
Wpisy: 649
(@zorka)

Słuchając was zaczynam myśleć że retrogradacja to taka kosmiczna konserwacja systemu.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@wiciol)

Wpisy: 395

@Zorka dokładnie! To restart wszechświata. Wszystko co było źle posklejane, rozpada się. To nie kara, to naprawa.

Odpowiedz
Wpisy: 699
(@betalia)

I nigdy nie wysyłaj ważnych maili wieczorem. W retro o 22:00 twój mózg jest już kompletnie wyłączony, ale myślisz że jeszcze działasz.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@wiciol)

Wpisy: 395

@Betalia złota zasada. Ja wszystkie maile piszę w trybie roboczym i wysyłam rano po ponownym przeczytaniu.

Odpowiedz
Wpisy: 497
(@indraphoros)
Połączone: 2 lata temu

Czyli jeśli masz Merkurego retro w natalu, retrogradacja nie jest dla ciebie problemem?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@fraida)

@Indaphoros nie do końca. Dalej mogę źle zrozumieć innych lub inni mogą źle zrozumieć mnie. Ale sam chaos mnie nie męczy tak jak innych.

Odpowiedz
Wpisy: 251
(@zengui)

Pięknie ujęte. Retrogradacja to nie wróg, to mechanik który pokazuje ci gdzie są problemy w twoim życiu.

Odpowiedz
(@kapturek)

Ja robię sprzątanie energetyczne mieszkania tydzień przed. Szałwia, dźwięki mis tybetańskich, otwarcie okien na oścież.

Odpowiedz
Wpisy: 591
(@sauwak)

Wracając do przygotowań - ktoś robi jakieś specjalne rytuały przed retrogradacją?

Odpowiedz
Wpisy: 197
 Arat
(@arat)

Ale że trzeba przez to przechodzić trzy razy w roku to trochę męczące...

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@rodis)
Połączone: 11 miesięcy temu

Wpisy: 218

@Arat to znaczy że masz trzy szanse rocznie żeby naprawić co nie działa. Jak tego nie zrobisz, wszechświat będzie ponawiał.

Odpowiedz
(@goris)
Połączone: 11 miesięcy temu

Wpisy: 211

@Rodis właśnie. Te same problemy wracają w każdą retro dopóki ich nie rozwiążesz. To nie przypadek.

Odpowiedz
Wpisy: 307
(@gebda)

No i trzymajcie język za zębami na social mediach. W lipcu widziałam tyle ludzi którzy zrujnowali sobie karierę jednym postem w afekcie.

Odpowiedz
Wpisy: 380
(@kunia)

Zauważyliście że niektóre problemy powtarzają się co retrogradację? U mnie to zawsze komunikacja z siostrą. Co trzy miesiące to samo.

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@gabka)

Wpisy: 173

@Kunia to znaczy że musisz to w końcu rozwiązać?

Odpowiedz
(@kunia)

@Gabka tak. Odkładam tę rozmowę od roku. Wszechświat mi przypomina co retro że muszę to załatwić.

Odpowiedz
Wpisy: 634
(@leonora)

To naprawdę pomaga?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kapturek)

@Leonora pomaga mi psychicznie. Zaczynam retro ze świeżą energią. Czy to placebo czy magia - nieważne, działa.

Odpowiedz
Wpisy: 212
(@dobema)
Połączone: 12 miesięcy temu

Przykład?

Odpowiedz
Wpisy: 284
(@cohen)

Ja nie robię rytuałów, ale robię plan działania. Lista rzeczy do skończenia, lista rzeczy które czekają do grudnia, kontakty z którymi muszę się skontaktować.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@ballen)

Wpisy: 286

@Cohen to mądre. Retrogradacja wymaga organizacji. Bez planu łatwo się zgubić w chaosie.

Odpowiedz
(@simma)

To jest właśnie głębszy sens retrogradacji. Nie chodzi o zepsute telefony, tylko o zepsute relacje i nierozwiązane sprawy.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kadula)

Wpisy: 333

@Simma dokładnie. Telefon to tylko symbol. Prawdziwy przekaz jest głębszy - coś w twoim życiu wymaga naprawy.

Odpowiedz
Wpisy: 214
(@vladi)

A jeszcze jedno - jeśli musicie w listopadzie rozwiązać konflikt, róbcie to osobiście. Nie przez telefon, nie przez mail.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
 Seid
(@seid)

Wpisy: 429

@Vladi czemu osobiście?

Odpowiedz
Wpisy: 307
(@gebda)

Znana influencerka napisała coś o współpracy, druga źle to zrozumiała, powstała afera, obie straciły kontrakty. Wszystko przez to że nie zadzwoniły do siebie tylko pisały posty.

Odpowiedz
(@simma)

Retrogradacja to czas kiedy tekstowa komunikacja szczególnie zawodzi. Lepiej dzwonić niż pisać.

Odpowiedz
Wpisy: 649
(@zorka)

Ale w rozmowie też można źle zrozumieć?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@simma)

@Zorka tak, ale przynajmniej słyszysz ton głosu. W wiadomości "ok" może znaczyć wszystko - zgoda, złość, sarkazm. Na telefonie słyszysz różnicę.

Odpowiedz
Wpisy: 214
(@vladi)

Bo widzisz twarz, gestykulację, emocje. Przez tekst wszystko można źle zrozumieć. Osobiście jest trudniej się pokłócić przez nieporozumienie.

Odpowiedz
Wpisy: 223
(@lalik)
Połączone: 10 miesięcy temu

To wszystko brzmi bardzo filozoficznie.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kadula)

Wpisy: 333

@Lalik bo astrologia to filozofia, nie instrukcja obsługi życia. To język symboli.

Odpowiedz
Wpisy: 497
(@indraphoros)

Wracając do listopada - będę szczególnie uważał na rodzinne spotkania. Strzelec + Skorpion + święta = katastrofa czeka.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@sauwak)

@Indaphoros o tak. Strzelec wyrzuci wszystkie "prawdy" bez filtra, Skorpion doda do tego zawiść i manipulację. Rodzinne obiady będą krwawe.

Odpowiedz
Wpisy: 317
(@rasphul)
Połączone: 3 lata temu

Chociaż w retro to nawet ton można źle zinterpretować 😀 Ale zgadzam się, lepsze to niż SMS.

Odpowiedz
Wpisy: 284
(@cohen)

I właśnie dlatego nie można powiedzieć "w retro mi się zepsuł laptop więc wszechświat jest zły". Trzeba zapytać - co ten laptop symbolizuje? Komunikację? Pracę? I tam szukać problemu.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@ballen)

Wpisy: 286

@Cohen świetne ujęcie. Retrogradacja działa na poziomie symbolicznym. Merkury to komunikacja, więc psują się NARZĘDZIA komunikacji. To logiczne.

Odpowiedz
Wpisy: 262
(@arbogi)

Chociaż uwaga - w Skorpionie ludzie będą bardziej manipulacyjni. Obserwujcie język ciała, nie tylko słowa.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@szaman)

Wpisy: 439

@Arbogi właśnie. Skorpion potrafi powiedzieć jedno, myśleć drugie, a robić trzecie. Ufajcie intuicji.

Odpowiedz
Wpisy: 135
(@gituska)
Połączone: 4 miesiące temu

Mam rodzinne spotkanie zaplanowane na 23 listopada. Już się boję. Babcia ma temperament Strzelca a ciocia Skorpiona. To będzie wojna.

Odpowiedz
2 Odpowiedzi
(@kunia)

@Gituska może przesuń na początek grudnia? Retro kończy się 29 listopada, weź tydzień na wentylację energii.

Odpowiedz
(@gituska)
Połączone: 4 miesiące temu

Wpisy: 135

@Kunia rozważam to. Albo ustalę zasadę: żadnych rozmów o polityce, pieniądzach i przeszłości. Tylko teraźniejszość i przyszłość.

Odpowiedz
(@fraida)

Dlatego zamiast narzekać "znowu retro", lepiej zapytać "co mam się nauczyć tym razem?"

Odpowiedz
Strona 3 / 4
Udostępnij: