Forum

Merkury znów cofa s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Merkury znów cofa się wstecz – sprawdź, kiedy i jak to przetrwać w 2025 roku

Strona 2 / 4

Wpisy: 699
(@betalia)
Połączone: 1 rok temu

Dobrze powiedziane. Retrogradacja to nie czas na ignorowanie intuicji, ale też nie na ślepe jej słuchanie.

Odpowiedz
Wpisy: 135
(@gituska)
Połączone: 4 miesiące temu

Słuchajcie, jak patrzę na kalendarz to cień wstępny listopadowej retro zaczyna się już 21 października. To znaczy że jutro już będziemy w cieniu?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@hellan)
Połączone: 5 lat temu

Wpisy: 587

@Gituska tak, technicznie dzisiaj (23 października) już jesteśmy w cieniu. Dlatego niektórzy może już czują że coś się zaczyna.

Odpowiedz
Wpisy: 262
(@arbogi)

To. Retrogradacja to informacja, nie usprawiedliwienie. Możesz przygotować się i zmniejszyć szkody albo ignorować i potem narzekać.

Odpowiedz
Wpisy: 119
(@kasiulka25)

No dobra, ale oprócz uważania na szczegóły i nie podpisywania umów - co jeszcze można zrobić?

Odpowiedz
Wpisy: 395
(@wiciol)

Mądra decyzja. Social media w retro to pole minowe. Każdy post może wybuchnąć.

Odpowiedz
Wpisy: 600
(@whisper)

O cholera, to może dlatego dzisiaj wszystko mi się rozlało, potłukło i zgubiło?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@gebda)

Wpisy: 307

@Whisper możliwe 😀 Cień to jak trailer filmu. Dostajesz próbkę tego co będzie przez trzy tygodnie.

Odpowiedz
Wpisy: 570
 Lady
(@lady)

A ja będę odświeżać stare kontakty biznesowe. Nie nawiązuję nowych, ale piszę do ludzi z którymi współpracowałam lata temu.

Odpowiedz
Wpisy: 649
(@zorka)

A relacje? Można zacząć nowy związek w retrogradacji?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@herga)

Wpisy: 436

@Zorka można wszystko, ale jest ryzyko że po retro okaże się że ta osoba jest zupełnie inna niż myślałaś. Albo ty będziesz inna.

Odpowiedz
Wpisy: 439
(@szaman)

Medytacja. Codziennie. Retrogradacja robi chaos w głowie, myśli skaczą, trudno się skupić. 10 minut medytacji rano może uratować cały dzień.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@ismer)
Połączone: 3 lata temu

Wpisy: 322

@Szaman zgadzam się. Plus prowadzenie dziennika. W retro bardzo łatwo o nieporozumienia - zapisujesz po każdej ważnej rozmowie co ustaliliście.

Odpowiedz
Wpisy: 417
(@shangie)

To świetny pomysł. "Re-connect" to też część filozofii retrogradacji. Odnawiasz stare znajomości, a nie szukasz nowych.

Odpowiedz
(@gebda)

Zwłaszcza że to będzie tuż przed amerykańskim Świętem Dziękczynienia. Ludzie będą już zmęczeni, zestresowani, a tu jeszcze retro w Strzelcu. Katastrofa czeka.

Odpowiedz
Wpisy: 212
(@dobema)
Połączone: 12 miesięcy temu

To może po prostu odłączyć się na te trzy tygodnie?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@gebda)

@Dobema idealnie! Ja planuję digital detox od 9 do 29 listopada. Tylko telefon do niezbędnych rzeczy.

Odpowiedz
Wpisy: 588
(@barni)

W lipcu poznałem dziewczynę. Myślałem że to miłość życia. We wrześniu, po zakończeniu retro, okazało się że mamy zero wspólnego. Idealizowałem ją.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@wiciol)

Wpisy: 395

@Barni klasyka. Retrogradacja zakłóca percepcję. Widzisz co chcesz widzieć, nie co jest.

Odpowiedz
(@paradoxa)

A ja już zaczynam zbierać pomysły na projekty które chcę dokończyć w listopadzie. Mam listę rzeczy rozpoczętych w 2024 roku - czas je zamknąć.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@krysztal)

Wpisy: 525

@Paradoxa ja też! Ten nieskończony projekt graficzny, kurs którego nie skończyłam, stare zdjęcia do posegregowania. Retrogradacja to czas sprzątania zaległości.

Odpowiedz
Wpisy: 217
(@klaudia05)
Połączone: 11 miesięcy temu

Ja już zauważyłam że ludzie w pracy są bardziej nerwowi. Więcej nieporozumień, więcej błędów. To dopiero początek.

Odpowiedz
(@shangie)

Ja nagrywam ważne spotkania (za zgodą oczywiście). W marcu szef powiedział mi jedno, po tygodniu twierdził że mówił coś innego. Nagranie mnie uratowało.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@herga)

Wpisy: 436

@Shangie to dobra praktyka ale uwaga - w retro możesz też źle USŁYSZEĆ co ktoś powiedział. Więc nagranie to nie tylko dowód dla innych, ale też weryfikacja dla ciebie.

Odpowiedz
Wpisy: 380
(@kunia)

Dlatego jeśli poznasz kogoś w retro - poczekaj do jej zakończenia zanim podejmiesz poważne decyzje. Daj sobie miesiąc po retro na weryfikację.

Odpowiedz
Wpisy: 200
(@agatha-1)

A co z ludźmi którzy mają Merkurego w retrogradacji w horoskopie urodzeniowym? Oni też źle znoszą te okresy?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@simma)

Wpisy: 591

@Agatha.1 wręcz przeciwnie. Często czują się lepiej. To ich naturalne tempo. Świat wreszcie zwalnia do ich prędkości.

Odpowiedz
Wpisy: 217
(@klaudia05)
Połączone: 11 miesięcy temu

Coś mi mówi że to będzie długi listopad. Ale przynajmniej teraz wiem czego się spodziewać i mogę się przygotować. Dzięki za wszystkie rady.

Odpowiedz
(@paradoxa)

Dlatego teraz jest ostatni dzwonek żeby załatwić ważne sprawy. Od poniedziałku będzie już trudniej.

Odpowiedz
Wpisy: 333
(@kadula)

Mam Merkurego retro w natalu. Dla mnie retrogradacja to jak wakacje. Wreszcie nie muszę nadążać za tym szalonym tempem świata.

Odpowiedz
(@paradoxa)

Dokładnie. Ile razy w lipcu byłam pewna że ktoś coś powiedział, a potem okazywało się że zupełnie inaczej to zrozumiałam.

Odpowiedz
Wpisy: 525
(@krysztal)

Jutro robię wszystkie zaległe telefony, maile, ustalenia. Do wtorku chcę mieć czysto żeby w retro tylko utrzymywać, nie zaczynać.

Odpowiedz
1 Odpowiedz
 Lady
(@lady)

@Krysztal mądra strategia. Weekend na porządki, od poniedziałku tryb przetrwania.

Odpowiedz
 Lady
(@lady)

Stąd reguła: zawsze powtarzaj swoimi słowami co zrozumiałaś. "Czyli mówisz że...". Brzmi głupio, ale ratuje.

Odpowiedz
(@shangie)

Ja już zrobiłam backup, ale pewnie zrobię jeszcze jeden w niedzielę. Lepiej dmuchać na zimne.

Odpowiedz
Wpisy: 587
(@hellan)
Połączone: 5 lat temu

W biznesie to podstawa w retro. Po każdym ustaleniu wysyłam email potwierdzający: "Rozumiem że uzgodniliśmy X, Y, Z. Proszę o potwierdzenie". Uniknąłem dzięki temu kilku procesów.

Odpowiedz
Wpisy: 212
(@dobema)
Połączone: 12 miesięcy temu

Jak sprawdzić czy mam Merkurego w retro?

Odpowiedz
1 Odpowiedz
(@kadula)

Wpisy: 333

@Dobema zrób horoskop urodzeniowy. Przy Merkurym będzie oznaczenie "R" albo strzałka wstecz. Albo liczba będzie się zmniejszać zamiast rosnąć.

Odpowiedz
Strona 2 / 4
Udostępnij: